– Raserte solstudio

Mannen i 40-årene skal ha ødelagt flere solsenger og en betalingsautomat, samt stjålet en lommebok ved et solstudio i Fredrikstad.

I tiltalen, som er utformet av Øst politidistrikt, kommer det fram at mannen må svare for to atskilte episoder ved det samme solstudioet når saken mot ham skal opp i Fredrikstad tingrett i januar.

– Røsket løs ledninger

Først skal han i april i år ha vært innom og ødelagt tre solsenger, dratt ut diverse ledninger og lamper, samt ødelagt betalingsautomaten.

Et halvt år senere, i midten av oktober, skal han nok en gang ha oppsøkt solstudioet, denne gangen med tyverihensikter. Ifølge tiltalen skal mannen nemlig ha stjålet en lommebok av dyrt merke – som i tillegg inneholdt om lag 2.500 kroner, førerkort og bankkort.

Ruspåvirket traktortur

Mellom de to solariumsbesøkene, nærmere bestemt i september i år, skal mannen i 40-årene også ha vært ute på en kjøretur med traktor i nærheten av et tett befolket boligfelt. Kort tid før han satte seg bak rattet på den store doningen, skal han ifølge tiltalen ha brukt flere narkotiske stoffer.

«Han var påvirket av klonazepam, amfetamin og THC tilsvarende en alkoholpromille på mer enn 1,2», heter det blant annet.

Tidligere dømt

På bakgrunn av disse tre hendelsene er mannen tiltalt for to brudd på straffeloven, ett på vegtrafikkloven og ett på legemiddelloven.

Hver for seg innebærer disse lovbruddene en øvre strafferamme på mellom seks måneder og to års fengsel, samt bøter, men siden mannen er tiltalt for flere overtredelser samtidig, risikerer han i strengeste fall inntil fire års fengselsstraff.

Av tiltalen kommer det også fram at han er domfelt for lignende lovbrudd tidligere, noe som kan påvirke straffeutmålingen dersom han blir dømt også denne gangen.