Sander Berge (t.v.) er klar for Genk i Belgia.

Salget av Berge omsider bekreftet

Da er Sander Berge omsider solgt fra Vålerenga til belgiske Genk. Salget ble bekreftet mandag.

Berge, som ble kåret til fjorårets beste unge spiller i Tippeligaen i fjor, har signert en kontrakt på 4,5 år med klubben som ligger på 9. plass i den belgiske ligaen.

Kjetil Rekdal kjenner belgisk fotball svært godt og tror dette er det riktige steget for Berge nå. Rekdal er fra og med i dag sportsjef i Vålerenga med hovedansvar for spillerlogistikken.

- Sander kommer til en klubb som har mange unge spillere, og som er flink til å utvikle de. Genk har solgt mange spillere til store klubber de siste sesongene. Overgangen har vært klar en stund, men ble formelt ikke i orden før alle papirer ble signert mandag, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

- Det er et veldig godt valgt av han å dra til Belgia nå. Jeg tror det er en liga som vil passe han godt, og jeg vil bli overrasket om han ikke tar en plass på laget rimelig kjapt. Men han trenger litt tid på å trene seg opp, det er lenge siden han har spilt en fotballkamp, sier Rekdal.

Berge kom til Vålerenga fra Asker før 2015-sesongen. I fjor fikk han sin debut på det norske U21-landslaget. En kneskade gjorde at han måtte stå over de siste kampene i den norske serien.

Berge besto den medisinske testen i Belgia lille julaften med glans, siden har han vært hjemme i Norge før han reiser til Belgia onsdag.

- Tiden i Vålerenga har vært helt fantastisk! Å spille i klubben man har fulgt i alle år har vært en drøm i seg selv. Jeg må først og fremst takke lagkamerater og trenere som har vært uvurderlig viktig for min utvikling, både som spiller og person, sier Sander Berge til VIFs hjemmeside.

Han og faren Åsmund Berge besøkte Cristal Arena like før jul. På hjemmekampene samler Genk i snitt 20.000 tilskuere.

- De er i semifinalen i cupen og er videre i Europaligaen, så her blir det nok utfordringer, sier Rekdal, som etterhvert skal hente inn erstattere i Vålerega. Men foreløpig er ingen nye spillere klare.

- Vi kjøper ikke for å kjøpe. Men med Sander Berge, Kjetil Wæhler, Simon Larsen og Enar Jäger borte, sier det seg sjøl at vi har noen hull å fylle, sier Rekdal til Dagsavisen.

Klubbene vil ikke offentliggjøre noen overgangssum, men den skal i følge TV 2 ligge opp mot tre millioner euro. Berges tidligere klubb Asker vil også nyte godt av overgangen.