Tom Nordlie har bygget en stall md snittalder på 20,4 år utenom veteranene Jan Gunnar Solli og Morten Berre.

Nordlie fornyet avtalen med Skeid

Tom Nordlie trener Skeid også i 2017-sesongen. Mandag kveld ble avtalen klar.

Det har som vanlig vært mange spekulasjoner rundt Tom Nordlies trenervirke, men mandag signerte han kontrakten som hovedtrener i Skeid også for 2017-sesongen.

- Det har ligget i kortene lenge og han har jobbet hele tiden med forberedelsene til neste sesong, men det var delilig nå å få det også formelt på plass, sier styreleder i Skeid Fotball, Erling Geir Iversen til Dagsavisen.

For Tom Nordlie har det handlet om et puslespill som må gå opp ettersom trenerjobben i Skeid ikke er en heltidsstilling, i hvert fall ikke i lønnsmessig forstand. Han skal også være ekspertkommentator i fotball for NRK og være trener i et privatdrevet fotballakademi sammen med blant andre Egil Olsen.

- Skeid er en spennende klubb å være i, det tenkes utvikling og jeg føler jeg er med på å bygge opp noe selv om Skeid fortsatt er en klubb for spillere som vil utvikle seg og ta steg videre, sier Tom Nordlie til Dagsavisen.

Etter fjorårets sterke sesong ble to av lagets beste spillere, Johnny Buduson og Bruno Leite hentet av Haugesund. Høyrebacken Ridouan Essaeh er det også noen klubber som er interessert i. For Skeid er det et varemerke å avgi spillere til eliteserien. Men de har også ambisjoner på egne vegne. I disse dager har de spillere på prøve som har vært i blant annet Hønefoss, Start og Fredrikstad. Selv ble Tom Nordlie kontaktet av Bodø/Glimt.

- Vi har nå en bredere stall enn i fjor, men vi trenger en kant eller indreløper i tillegg. Dessuten håper jeg Jan Gunnar Solli får avklart med sin jobb at han kan være med på sentral midtbane. Snittalderen i stallen er 20,4 år utenom Jan Gunnar Solli og Morten Berre. Sistnevnte er 42 år, men de tallene kunne like gjerne vært snudd om, sier Nordlie.

- Men uansett trenger vi å blande alt talentet med litt erfaring, sier han.

Skeid har fått inn Johannes Nunez fra Ready og de tre 19-åringene David Hickson, Henning Tønsberg Andresen og Mats Andersen fra Vålerenga. Og sist uke kom Tom Skogsrud fra Moss, opprinnelig Skeid-gutt som har vært innom både Manchester City og Glasgow Rangers før han vendte tilbake til norsk fotball.

Seriestart i 2. divisjon er mandag 17. april (2. påskedag) der Skeid åpner borte mot Nybergsund. Ellers er laget i avdeling med alle de andre 2. divisjonslagene i og rundt Oslo. Laget ble nummer tre i fjor bak Tromsdalen og Finnsnes, men ble beste Oslolag, ett poeng foran Grorud.