Lyntrenerne Mikal Aaserud (t.v.) og Tresor Egholm overlater jobben til andre. Men de fortsetter i klubben med aldersbestemte lag.

Lyn jakter bredt etter ny trener

Lyn ser både nasjonalt og internasjonalt etter jakten på treneren som skal løfte dem inn i toppfotballen.

Både Tresor Egholm og Mikal Aaserud, som har trent Lyn de siste to sesongene, har valgt å trekke seg. Men de fortsetter i klubben som trenere i den aldersbestemte fotballen.

Det  betyr at tradisjonssterke Lyn må ut på markedet. Uten at de har økonomiske midler til å satse alt for stort. Men de vil finne sin nye trener utenfor klubben.

Oslolaget, som i år vant sin 3. divisjonsavdeling med 15 poengs margin, men ikke fikk lov å rykke opp, har ambisjon om å forstette vandringen neste år. Egholm og Aaserud leder treningene fram til spillernes ferie 10. desember.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!
 

Ny 3. divisjon

– Vi håpet å ha begge med videre, men slik gikk det ikke. De har gjort en fantastisk jobb. Nå handler det om å finne et nytt sterkt team, og den jobben er allerede i gang. Det er både nasjonale og internasjonale navn på lista, og vi merker også stor interesse der ute, sier Rolf-Magne Walstad til Dagsavisen. Årsaken til det mener han ligger i klubbens merkevare, som fortsatt er sterk.

Samtidig er han klar over at klubben ikke skal ta økonomiske sjanser.

- Vi må selvfølgelig avpasse farten etter forholdene og hvilke ressurser vi har. Det viktigste i Lyn nå er at vi har fått eget klubbhus og ny kunstgressbane med undervarme. Vi har fasiliteter nå som vi ikke hadde som Tippeligaklubb, sier han.
I neste års spissede 3. divisjon, som nå offisielt heter regionligaen, kom Lyn i en avdeling der de allerede er definert som klar favoritt.

Møter Frigg igjen

I Lyn ansees avdeling 2 som et drømmeoppsett. der de blant andre møter sin gamle rival på Oslo vest, Frigg, som rykket ned fra 2. divisjon.
– Det har vært veldig spesielt å gjennomføre en sesong der vi visste vi ikke kunne rykke opp. Men neste år kan vi det, og det er vår klare ambisjon, sier Walstad.
Dette er Lyns motstandere i neste år i 3. divisjon, avd. 2:
 Gjøvik-Lyn, Raufoss 2, Lillehammer, Valdres, Redalen, Flisa, Eidsvold Turn, Tynset, Frigg, Ready, Korsvoll, Lokomotiv Oslo og Stabæk 2.
Vinneren rykker opp.