Knepen seier til Vålerenga i generalprøven

(Vålerenga - Start 2-1). Kampen lørdag ettermiddag var en typisk treningskamp. Men Vålerenga vant til slutt over Start.

Det skulle ta hele 86 minutter før Vålerenga var i ledelsen. Innbytter Christian Dahle Borchgrevink fyrte løst fra utenfor 16-meteren. Skuddet gikk i stanga. Spiss Sam Johnson, som også kom inn som innbytter, var der på returen og sendte Klanen hjem i godt humør.

VIF-trener Ronny Deila er fornøyd med bredden i toppen.

– Jeg er fornøyd med troppen ja, vi har folk som kan komme inn og prege kampen, sa Deila til Dagsavisen etter møtet med Start.

Det var kaldt i Oslo lørdag.

Ronny Deila

Generalprøve

Vålerenga kommer fra 1-1 mot Molde og 0-3 mot Rubin Kazan og Tromsø. Til generalprøven mot Start, i vinterkulda lørdag ettermiddag, samlet 682 seg på tribunen. De samme lagene møtes forøvrig i serien allerede 14. april.

Det er en slags forventning i lufta denne sesongen. Kan Vålerenga kjempe i toppen i år?
Nøkkelen ligger i en keeper som må aspirere til ligaens beste og en spiss som scorer rundt 20 mål. I hvert fall.

Dere trenger bare en spiss som scorer 20 mål nå?

– Ha, ja men det er ikke så enkelt. Sam Johnson kommer inn og scorer i dag. Vi ønsker å gjøre det bedre i år enn fjor og det betyr topp seks, så får vi se til slutt, sier Deila.

Nigerianere har gjort det bra i norsk fotball og Vålerenga har enda en spiss som virker å ha hva som skal til. 19-åringen Peter Godly Michael har en kontrakt til 2021 og kan meget vel vise seg å være en god investering.

I angrepet finner vi også Chidera Ejuke, en som har potensiale. Han har ett år mer i rutine og har vist ferdigheter på toppnivå.

Og hva med Daniel Fredheim Holm? Får han ut hva som bor i han? Som kaptein hviler det et visst ansvar på han. Etter matchen mot Start å dømme ligger han an til en bra sesong.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Venstre

Venstreback Samuel Ayomide Adekugbe var villig med framover i første omgang og er en moderne back med også offensive gener. Hjemmefansen kan få se en veldig artig venstreside denne sesongen med Adekugbe og Ejuke.

– Vi hadde mye bra på høyresiden også. Men vi har litt å gå på i samhandlingen. Det jeg er fornøyd med er at vi klarer å snu kampen og vinne. Det er sterkt. Start er et godt lag, sier Deila.

VIF slo sjelden langt fra egen banehalvdel og søkte å spille seg ut fra egen sone.

Dagens tredje høyeste jubel kom etter 22 minutter. Da skled Starts Finnbogason helt for egne maskin rett foran klanen.

De ble en del prøving og feiling underveis i vinterkulda. Tempoet var så som så, men vi skriver tidlig mars i minusgrader.

– Det er siste kampen før seriestart. Vi vinner og unngår skader. Da er vi fornøyde, men det mer er å gå på, sier Deila.

Kaldt

Det var 0-0 til pause og da var det kaldt på intility Arena.

Andre omgang var bare 50 sekunder gammel da Finnbogason scoret for Start.

Start var i det hele tatt bedre med etter pause. De hadde tross alt bare en målsjanse de første 45 minuttene.

– Da er du snill med dem, mente Deila.

Pasningsspillet var til tider upresist og samhandlinger kunne vært bedre, men initiativene var der. Det er noe å bygge på nå rett før alvoret starter.

Etter 55 minutter kom utligningen. Vålerenga fikk frispark skrått til høyre for sekstenmeteren. Fredheim Holm la ballen hardt på mål. Redning og scoring på returen fra Ibrahim. Alt foran Klanen som utgjorde omtrent en tredel av publikum.

Når så vinnermålet kom fra Johnson etter 86 minutter var det i grunn bare å vente på at dommeren blåste av kampen. Ja og seriestarten selvsagt.

Vålerenga - Start 2-1