KFUM må vinne fire av de fem siste

(KFUM Oslo - Kongsvinger 1-2). Det var kampen KFUM "måtte" vinne. - Det klarte vi ikke, og nå må vi nok vinne fire av de fem siste, sier kaptein Stian Sortevik.

Bilde 1 av 3

Av Per Erik Moen

KFUM Arena (Dagsavisen):  KFUM er inne i en blindgate, og står med ett poeng på de seks siste kampene. Fem serierunder før sesongslutt, ser det bekmørkt ut for kameratgjengen fra Ekeberg.

- Vi var ikke gode nok. Vi forflyttet oss dårlig, og ble spist opp da vi hadde ballen. Vi møtte rett og slett et bedre lag, sa en ærlig KFUM-trener Ståle Andersen til Dagsavisen etter kampslutt.

- Jeg er redd vi må vinne fire av de fem siste for å ha en fair sjans til å forbli i 1. divisjon, supplerte kaptein Stian Sortevik.

Gjestene fra Hedmark var hakket hvassere enn vertene. I det meste.

Topp keeper

Keeper Lars Hirschfeld holdt hjemmelaget inne i kampen i 1. omgang. Banenes gigant, KIL-spissen Adem Güven, var sikker på at han sendte avgårde en nettsuser da han etter ni minutter fyrte ballen i retning krysset. Hjemmelagets keeper viste toppklasse og fikk hanskene bak ballen.

Hjemmelaget produserte få målsjanser. Erik Lundanes Jonvik sendte en flott stikker til Stian Pettersen etter 19 minutter. Den kjappe kantspilleren kom alene mot mål, men KILs gode keeper Otto Fredrikson var pent ute og avverget.

Etter 24 minutter burde så kaptein Stian Sortevik scoret. Frisparket fra Erik Lundanes Jonvik var perfekt. Sortevik sto nok mer umarkert enn han selv visste, og hodestøtet var for svakt. Der hadde KFUM en av få store målsjanser.

- Jeg forsøkte å nikke ballen ned i bakken og inn, men det gikk ikke helt etter planen, sa Sortevik etter kampen.

Det var en nokså flatterende resultat for hjemmelaget, som altså gikk til pause med 0-0.

KIL styrte

I 2. omgang var gjestene klart best, og hadde gode sjanser til å score. Etter 53 minutter fikk så KIL straffespark da KFUM-stopper John Olav Nordheim felte Adem Güven i bakken inne i feltet. Mats Cato Søvik Moldskred scoret sikkert.

Nevnte Güven kom alene med keeper etter 63 minutter, og da han skulle punktere kampen, sendte han ballen to meter til side for mål.

KIL hadde grepet om kampen, men KFUM satset etterhvert mer offensivt, og fikk satt inn et visst trykk det siste kvarteret. Nordheim ble flyttet opp som spissmakker med Martin Wiig.

- Burde den offensive satsingen kommet noe før, trener Ståle Andersen?

- Nei. De er for farlige offensivt, så den sjansen tok vi ikke før vi på et vis måtte.

Kom mot slutten

KFUM traff stolpe og tverrligger, hadde flere gode cornere, perfekt slått av innbytter Robin Rasch. Men marginene var ikke med hjemmelaget.

Da skjer det som ofte skjer, motstanderen scoret. Mame Niang sendte KFUM nærmere nedrykk med nettsus idet kampen passerte 90 minutter.

Det hjalp lite at Stian Sortevik endelig fikk nettkjenning tre minutter på overtid.

- KIL er et av de beste lagene i denne divisjonen. De er både smarte og gode med ball. Når de samtidig står høyt, ble det vanskelig for oss. Vi visste utmerket godt at dette var en kamp vi burde vinne for å henge med i racet om å forbli i 1. divisjon. Nå tror jeg vi må ha fire seirer i de fem siste kampene, avsluttet kaptein Stian Sortevik.

KFUMs fem siste kamper: Ranheim (b), Levanger( b), Jerv (h), Mjøndalen (b) og Raufoss (h).

Som om ikke situasjonen allerede så og ser dyster ut; både Christoffer Dahl og Erik Lundanes Jonvik fikk gule kort, og må stå over neste kamp.

- Det er veldig synd. Vi trenger alt vi har av skyts nå, sier Andersen.

- Dette blir tøft, men det er jo mulig, avsluttet trener Ståle Andersen.

KFUM Oslo – Kongsvinger 1-2 (0-0)

KFUM arena: 447 tilskuere.

Mål: 0-1 Mats Cato Moldskred (str. 53), 0-2 Mame Cheikh Niang (90), 1-2 Stian Sortevik (90).

Dommer: Kim Rune Borgersen, Austad. Gult kort: Erik Jonvik, Christoffer Dahl, KFUM Oslo, Johan Peter Wennberg, Harald Holter, Kongsvinger

Jerv – Sandefjord 2-2 (1-2)

1750 tilskuere.

Mål: 1-0 Alexander Lind (7), 1-1 Erik Mjelde (14), 1-2 André Sødlund (39), 2-2 Lind (73).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding. Gult kort: Ulrik Berglann, Jerv, Ingvar Jónsson, Erik Mjelde, Pau Morer, Sandefjord.

Levanger – Sandnes Ulf 0-2 (0-1)

869 tilskuere.

Mål: 0-1 Eirik Schulze (37), 0-2 Kent Håvard Eriksen (59).

Dommer: Torkjell Trædal, Gjelleråsen. Gult kort: Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj, Saku-Pekka Sahlgren, Sandnes Ulf, Ørjan Hopen, Levanger.

Raufoss – Kristiansund 1-2 (0-1)

569 tilskuere.

Mål: 0-1 Rocky Lekaj (44), 1-1 Simen Næss (73), 1-2 Jonas Rønningen (88).

Dommer: Sivert Amland, Kringlebotn. Gult kort: Kamer Qaka, Kristiansund, Andreas Wrele, Magnus Solum, Raufoss.

Åsane – Hødd 1-1 (0-0)

661 tilskuere.

Mål: 1-0 Geir André Herrem (54), 1-1 Torbjørn Kallevåg (63).

Dommer: Per Erik Haugen, Rælingen. Gult kort: Dani Hatakka, Jan Lennart Urke, Hødd, Geir André Herrem, Åsane.

Ull/Kisa – Bryne 3-0 (1-0)

552 tilskuere.

Mål: 1-0 Fredrik Krogstad (31), 2-0 Martin Falkeborn (46), 3-0 Kristoffer Ødemarksbakken (str. 48).

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg. Gult kort: Martin Falkeborn, Markus Furseth, Ull/Kisa.

Mjøndalen – Ranheim 6-2 (4-0)

1980 tilskuere.

Mål: 1-0 Thomas Sørum (18), 2-0 Christian Gauseth (str. 22), 3-0 Sørum (24), 4-0 Jonathan Lindseth (43), 5-0 Erik Midtgarden (53), 6-0 Amahl Pellegrino (70), 6-1 John Hou Sæter (87), 6-2 Mads Reginiussen (90).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset. Gult kort: Even Barli, Torgil Gjertsen, Kim Ove Riksvold, Ranheim, Joachim Solberg Olsen, Mjøndalen.