Nyheter

Ingen lokal liga i 2017

Neste års nye 2. divisjon får nasjonalt preg i begge avdelingene.

Etter at seriefotballen i lavere divisjoner er ferdig, er mange klubber spente på hvordan avdelingsoppsettet i 2. og 3. divisjon vil se ut neste år. Vil man prioritere lokale serier?

To avdelinger

I 2. divisjon skal de 28 lagene fordeles på to avdelinger.

– Det blir vanskelig å regionalisere en slik liga. Her handler det også om lik fordeling av nedrykkslag fra 1. divisjon, og noenlunde rettferdig fordeling av reisebelastning, sier Nils Fisketjønn i konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund til Dagsavisen.

Han lover at oppsettet skal være klart 19. november.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Åtte fra Stor-Oslo

I Oslo hadde mange håpet at alle de lokale lagene havner i samme avdeling, men slik blir det neppe. Åtte lag fra Oslo og Bærum er med i neste års 2. divisjon. Og det handler om å plassere de to eneste nordnorske lagene som overlevde årets 2. divisjon, Finnsnes og Alta.

– Noen Oslolag må vestover, men vi ser tre-fire år tilbake i tid for å se på reisehistorikk, sier Fisketjønn.

– Det kunne blitt en morsom 2. divisjon neste år med så mange Oslo-lag samlet, sier spillende assistenttrener i Skeid, Morten Berre.

Les også: Slutter i KFUM

Kun to toppklubber

Men et opplagt hensyn er at de fordeler de fire lagene som kommer ned fra 1. divisjon, Bryne, Hødd, KFUM Oslo og Raufoss med to lag i hver avdeling. Ingen lag fra årets 3. divisjon kunne rykke opp.
Kun to lag fra eliteseriens rekruttlag overlevde i årets 2. divisjon: Vålerenga og Odd.

– Det var viktig for oss å holde annetlaget på dette nivået. De får meget god kamptrening i neste års spissede 2. divisjon, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

At klubber som Rosenborg, Molde og Strømsgodset må se sine lag spille i 3. divisjon neste år, er overraskende.

Les også: Nordlie: – Skeid bør doble budsjettet

Lokale serier

I den nye 3. divisjon derimot, prøver man så langt det lar seg gjøre å samle lokale lag. Den nye ligaen neste år består av seks avdelinger med 14 lag i hver. Det nye navnet blir Regionligaen.

Men geografisk går heller ikke det helt opp. Noen lag må regne med større reisebelastning. En rekke nordnorske lag skal fordeles rettferdig på dette nivået.

– Det er store forskjeller i avstand til flyplasser og flytilgjengelighet. Vi får mange nyttige innspill og forslag, vi merker at engasjementet er stort, sier Fisketjønn, som lover å være ferdig med puslespillet før cupfinalehelgen.

Les også: Da Oslo-fotballen skapte legender

Mer fra Dagsavisen