Derfor gikk ikke Vålerengas Sander Berge til Everton

– Nå står det mye i media som ikke nødvendigvis er helt riktig, sier Kjetil Rekdal.

 

SE VIDEO OVER

AV REIDAR SOLLIE OG ESPEN H. RUSDAL

Lørdag møtes Vålerenga og Strømsgodset på Ullevaal. Klubbene har helt motsatt formkurve. Vålerenga har knukket koden og har fem seirer på sju kamper og ingen tap. Hvor lenge skal det fortsette?

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Vi håper jo at det her skal bli vanlig, da, at vi er såpass solide og stabile, sier Kjetil Rekdal og smiler.

– Når vi har alle tilgjengelige, og i god fysisk forfatning, skadefrie og med godt grunnlag, så er vi et lag som hører hjemme på øvre halvdel og en outsider til medalje. Men det har jeg sagt i tre år nå, sier Rekdal.

Strømsgodset har, i motsetning til Vålerenga, falt som en stein på tabellen med kun to poeng på de siste seks kampene. Dessuten: lagene møtes i cupens kvartfinale 22. september. Da går kampen i Drammen.

– Den kampen er vel så viktig som seriekampen nå på lørdag, sier Dagsavisens Reidar Sollie.

SE OGSÅ: Vålerengas svenske-suksess

40 millioner?

Sander Berge regnes blant landets aller største talenter og han er en viktig mann for Vålerenga. Berge kan bekle både midtbane og midtstopper. Ryktene gikk på siste dag før overgangsvinduet lukket at Vålerengas Sander Berge var på vei til Everton. Og det ble en vedtatt sannhet i mediene at Vålerenga hadde sagt nei til et bud på en totalramme på 40 millioner kroner, inkludert mulige framtidige bonuser. Men hvorfor sa VIF nei til 40 millioner for Berge?

– Nå står det mye i media som ikke nødvendigvis er helt riktig. Men flere var interesserte i Sander og Everton var blant de. Men det var aldri så nære at det ble aktuelt med salg. Vi har vært ganske tydelige på at vi ikke ønsker å selge Sander nå, men at vi er veldig klar over at han kommer til å forsvinne ut på et tidspunkt. Men vi skal bygge et lag gjennom høsten og vinteren, som skal være med helt fra starten og være sterke og stabile gjennom en hel sesong neste år, sier Rekdal.

Men at det lå 40 millioner på bordet, er det en riktig versjon?

– Nei, det er en feil versjon. Det sier seg selv, forklarer Rekdal.

Nå ble Sander Berge uansett i klubben og onsdag var 18-åringen på vei hjem fra England fra det brutale 1-6 tapet i U21-landskampen tirsdag kveld.  Berge ble overraskende satt opp som midtstopper, en rolle han sjelden har i Vålerenga. Manchester Uniteds Marcus Rashford scoret tre ganger i sin U21-debut for England, en pussig fotballkamp der Norge dominerte totalt den første halvtimen, for så å bli avkledd.

For like spillere

Og Kjetil Rekdal, som var sentral i storhetstida til landslaget på 90-tallet, mener man må forbedre alt.
Og peker på Sander Berge som en kar med fysikk, spilleforståelse og utvikligsmuligheter i et fotballandskap med for mange like spillere.
– Vi har utviklet masse lette, tekniske midtbanespillere, men vi mangler fysikk og tøffhet. Jeg vil ha eliteserie med færre lag, flere tøffere kamper, flere kamper på naturgress og bedre trenere nedover i årsklassene. Norsk masse fotball har enormt mye å ta tak i, sier han.
I går hadde Erik Espeseth sin første arbeidsdag som daglig leder på Valle. Første kamp som VIF-leder blir paradoksalt nok mot hans gamle klubb Strømsgodset kommende lørdag på Ullevaal stadion.

Sølv

Vålerenga har ti poeng opp til sølvmedalje. Hva tenker Rekdal om det?

– Vi tenker ikke mye på det. Vi tenker på Godset-kampen og vi har en cup vi tenker å prioritere, sier Rekdal.