Annonse
Felix Horn Myhre (nr. to fra venstre) blir ny mann i VIF-stallen. Helt til venstre Ivan Näsberg, som er tilbake etter en sesong i Sverige.

Deila vil utvikle talenter framfor stjernekjøp

Det 17 år gamle stortalentet Felix Horn Myhre er klar for Vålerengas A-stall. Torsdag hadde A-laget sin første trening for året i Vallhall.

Annonse
Oslofotball

VALLHALL:  Landslagsspilleren fra Ullern trente med både Strømsgodset og Vålerenga i fjor, og han har vært på treningsopphold i Freiburg og Ajax.

– Vi har fulgt med på ham lenge, og det er veldig hyggelig at vi nå er blitt enige med Ullern og kan videreutvikle ham her, sier trener Ronny Deila til Dagsavisen.

Ettersom gutten ennå ikke har fylt 18 år (født 4. mars 1999)  måtte foreldrene signere overgangspapirene. Det skjedde torsdag.  Myhre har skrevet en treårs-kontrakt med VIF.

Midtbanespiller

Myhre har debutert på det norske U17-landslaget, men fikk store deler av fjorårssesongen med Ullern spolert på grunn av en meniskskade. Men på slutten av sesongen var han klar igjen. Ullern spilte i 2. divisjon, men laget rykket ned i 3. divisjon etter en skadeplaget vårsesong. Han har totalt 24 kamper på aldersbestemte landslag etter debuten mot Italia i 2014.

– Han er en veldig ambisiøs midtbanespiller med gode ferdigheter og et klokt fotballhode, sier Deila, som var mest observatør på torsdagens første VIF-trening for året.

Men understreker at han går inn i en spillegruppe med stor konkurranse om plassene.

- Han vil få prøve seg i første treningskamp, men alle spillerne her skal være sultne både på klubbens og egne vegne, sier Deila. Som gjentar at Vålerenga ikke går for tunge, såkalte spektakulære signeringer. Det er ikke økonomisk bærekraftig.

– Nå skal vi kartlegge hva vi har og få den totale oversikten. Om vi skal ha flere spillere inn, vet vi ikke. Vi har en veldig bra stall hvis alle holder seg skadefrie, sier han.

Unggutten selv sa at han valgte Vålerenga blant annet fordi han ser på Deila som en spennende trener.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Veteranene med

Men  Vålerenga har ikke bare lovende unggutter på gang, et stort mål er å få veteranene Christian Grindheim, Moa Abdellaoue og Daniel Fredheim Holm opp på øverste nivå. Torsdag var alle tre fullt involvert i spilleøktene.

Det var Morten Tandberg som ledet størstedelen av treningsøkta, der 22 spillere var involvert. Nå skal laget trene i Vallhall der de møter Asker i første treningskamp fredag om en uke.

Annonse