Annonse
På oppdrag fra byråd Lan Marie Nguyen Berg vurderer kommunens jurister fortløpende alle sanksjonsmuligheter i kontrakten, inkludert heving.

Vurderer å heve kontrakten med Veireno

Lan Marie Berg Nguyen er i fortløpende kontakt med kommunens advokater.

Annonse
Oslo

Presset på Oslos byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg, om å si opp kontrakten med Jonny Engers søppelselskap Veireno øker nærmest time for time.

Fredag uttale politikere fra en rekke oslopartier seg. Ingen sier de fortsatt har tillit til Veireno, etter måneder med søppelkaos i hovedstaden, og den siste tidens avsløringer om en rekke brudd på Arbeidsmiljøloven.

Flere ønsker også at kommunen sier opp kontrakten med Veireno. Fagforbundet er aller tydligst, og svarer et kontant «ja» på spørsmålet om kontrakten må heves nå.

Les saken: «Alle» vender Veireno ryggen

Byråden selv ga ingen kommentar til Dagsavisen Oslo-oppslag fredag, men etter gjentatt puring, fikk vi i ettermiddag endelig svar fra byrådssekretær Daniel Rees på spørsmålet om kommuneadvokaten i Oslo har fått i oppdrag å vurdere mulighetene for kommunen å tre ut av søppelkontrakten.

– Byråden har sagt gjentatte ganger at kommunens jurister fortløpende vurderer alle sanksjonsmuligheter i kontrakten, inkludert heving.

Flere av politikerne Dagsavisen har snakket med, uttrykker imidlertid bekymring for hva som vil skje om kommunern hever kontrakten, og det finnes en bekymring om at selskapet da vil slå seg konkurs umiddelbar, og at Oslo da vil stå uten renovasjon.

Analyse: Hva skjer om Veireno går konkurs? (Aslak Borgersrud)


 

Annonse