Frode Jacobsen vil ikke ha sikker plass på nominasjonslista foran stortingsvalget neste år.

Vil ikke på tinget

Leder av Oslo Arbeiderparti Frode Jacobsen bryter en årelang tradisjon og vil ikke stille til valg som stortingskandidat i Oslo.

 

– Jeg har snakket med mange i Oslo Ap hva det er viktigst for Oslo Arbeiderparti at jeg bruker tida mi på nå. Er det best at jeg går inn i rikspolitikken på Stortinget eller at jeg blir på rådhuset som gruppeleder for bystyregruppa? Jeg har fått ulike råd, men landet på at jeg ikke stiller som stortingskandidat, sier Jacobsen til Dagsavisen.

Med det bryter Jacobsen det som har vært tradisjonen i fylkeslaget, nemlig at lederen av Oslo Ap får en trygg plass på nominasjonslista foran stortingsvalget.

Les også: Grasrota i Ap opprørt over uttalelser fra Raymond Johansen

Viktigst på Rådhuset

Grunnen til at avgjørelsen tas nå er at nominasjonskomiteen settes ned neste uke.

– Det er viktig at de får gjort sin jobb uten å tenke på at jeg skal ha en sikker plass på stortingslista, sier fylkeslederen.

Han tror det er viktigst for Oslo Ap at han blir på Rådhuset.

– Arbeiderpartiet har makta i byen for første gang på 18 år. Det er viktig at vi lykkes med det vi gjør nå. Vi må vise at det betyr noe at det er vi som styrer byen. Derfor bryter jeg den tradisjonen det har vært at lederen av Oslo Ap sitter på Stortinget, sier Jacobsen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Kan prøve seg senere

Jacobsen håper likevel ikke han setter presedens.

– Jeg mener at lederen av Oslo Ap bør sitte på Stortinget. Oslo Ap er det største fylkeslaget i det største partiet i Norge. Det er viktig at vi også med tanke på det gjennomslaget vi har i eget parti, deltar i de rikspolitiske diskusjonene. Så den regelen bør bestå.

Hun utelukker heller ikke at han vil prøve seg på tinget ved neste korsvei.

– Denne beslutningen er tatt med tanke på den situasjonen vi er i nå. Akkurat nå mener jeg det er riktig at jeg fortsetter i mitt virke på Rådhuset, og sørger for at fylkeslaget, bydelsutvalgene og bystyregruppa trekker i samme retning. Vi har toppa laget på Rådhuset, og jeg har lyst å være med å lede laget.

Jacobsen har tenkt på denne avgjørelsen siden helt siden han ble valgt som leder av Oslo Ap i vår.

– De fleste jeg har rådet meg hos i partiet er enig i min beslutning, men der også de som mener det motsatte. Det er et stort parti med mange ulike meninger.

Les også: Frode Jacobsen skal skape ro i rosenes leir