Varsler endringer etter stortap på Hamar

Nedturen for Manglerud Star fortsatte på Hamar. Nå varsler trener Livingston endringer om det ikke snur.

CC Amfi, Hamar (Dagsavisen): Alle lagene i eliteserien i ishockey har nå møtt hverandre en gang og nederst på tabellen ligger Manglerud Star med fem poeng. Den første runden har ikke innfridd forventningene på Oslos østkant.

– Jeg håper bunnen er nådd nå, er det første trener Livingston sier til Dagsavisen ti minutter etter kampslutt.
Livingston og assistenttrener Ove Sundelius har ennå ikke begynt på ferden mot garderobe. De sitter fremdeles på benken. Det er  nok å snakke om etter 9-3-tapet for Storhamar.
  Jeg kommer til å gjøre endringer om dette fortsetter. De som vil være med og vil gjøre jobben vi krever skal få lov til å være med. Akkurat nå er det alt for mange som ikke gjør det vi har blitt enige om og det koster oss dyrt i kamp etter kamp, forteller en opprørt Livingston.
  Vi kommer til å snu dette og komme oss opp på det nivået vi ønsker. Det er jeg sikker på, men vi har en lang vei å gå. Det har vært en forferdelig første runde, konkluderer han.

Må score mer

Livingstons men har slitt voldsomt med å få pucken i mål. Det var bedring å spore i kampen mot Storhamar, men fremdeles kaster MS vekk for mange sjanser ifølge sjefen.

Forskjellen i dag er at de scorer på sine store muligheter, vi bommer. Slik har det vært de siste kampene. Mot Frisk Asker kasta vi bort 3-4 sjanser der det bare var å putte pucken i tomt mål. Det er ikke like ille i dag, men vi scorer ikke på våre muligheter, mens de setter absolutt alle sine, fortsetter Livingston.

Drømmestart

MS scora imidlertid på sin første mulighet i kampen, og det var Jesper Hoel som sørget for sjokkåpning på Hamar allerede etter ett minutt og 44 sekunder. Etter kun fire mål på de fem siste kampene, var dette nøyaktig den starten MS trengte på en vanskelig bortebane. Livingston har også etterlyst at de rutinerte norske spillerne begynner å produsere, så at det var Hoel som satte pucken i mål var også et sterkt signal til spillergruppa. Men oppturen ble kortvarig for MS.
  Som du sier så har jeg etterlyst dette og da Hoel scora tenkte vi "here we go", men så utligner de igjen like etterpå med et skudd som aldri skulle gått inn. Det ødelegger moralen, sier en oppgitt Livingston.

–  Han var elendig

Det gikk kun et drøyt halvminutt etter at MS hadde tatt føringen før Simen Edvardsen utlignet (sitt første mål på seniornivå) med et håndleddskudd fra distanse som Manglerud Stars målvakt Mike Morrison burde ha reddet. Det er ikke første gang denne sesongen at det har blitt stilt spørsmålstegn ved Manglerud Stars målvakt, og på Hamar fikk den nye canadiske målvakten kun to perioder, etter at ytterligere fem pucker hadde forsvunnet inn bak han.
  Han var elendig i dag, var sjefens klare dom.
Det ser med andre ord ut til at marerittet gjentar seg for Manglerud Star, som også i starten av forrige sesong slet med målvakten. Den gang beholdt Livingston keeperen (Martin Surek) helt til jul. Det spørs om MS har råd til å vente like lenge denne sesongen. Livingston ville ikke si om Morrison var en del av de varslede endringene, men etter alle solemerker er også Morrisons framtid i klubben et hett tema.

Kom inn

Heller ikke Mikkel Wiik som kom inn i tredje periode gjorde en spesielt god figur. Også han måtte se tre pucker finne nettmaskene. To av målene var det fullt mulig å ta. Det ser med andre ord ut til at løsningen på problemet ikke finnes i klubbens egne rekker akkurat i øyeblikket. Og kombinasjonen med sjansesløseri offensivt og gavmildhet defensivt er ikke heldig.
Livingston kan likevel ta med seg noen få positive glimt fra kampen. 1. periode var god, og MS gikk til pause ett mål bak etter at Patrick Thoresen hadde sendt hedmarkingene foran. Samtidig scoret de tre mål uten at mannen som har scoret tre av de fire siste (Sam Coatta) var med. Evan Allen scoret to i tredje periode, i tillegg til Jesper Hoels i første.
  Vi får ta med oss det lille vi får. Men det er ikke nok. Jeg er glad for at vi scorer, men vi kunne ha scoret mer, forklarer Livingston.

Til Gjøvik

Neste gang Manglerud Star og Storhamar møtes vil kampen spilles på Gjøvik. MS følger opp Vålerengas suksess fra forrige sesong da VIF spilte "hjemmekamp" mot Storhamar i Fjellhallen på Gjøvik. Mandag 29. oktober er det Manglerud Stars tur til å prøve seg på det samme. Klubben ønsker på sikt å forlate nåværende Manglerudhallen og finne seg et nytt hjem, helst på Ryen. Kampen mot Gjøvik vil de bruke som en test for å se hvordan det er å arrangere et større arrangement-
  Fasilitetene i Manglerudhallen er som de fleste vet ikke i toppen i Get-ligaen, og vi ønsker nå å vise at klubben er moden for en større arena. Dette er et arrangement med et framtidsrettet perspektiv fra vår side, da vi ønsker å se hvordan det er å arrangere kamp i en større og mer moderne arena, sa daglig leder i Manglerud Star Bjørn Danielsen til klubbens nettside mandag.

–  Blir uvant

MS-spiller og lokal helt Joachim Engebråten Hermansen tror det blir rart å spille "hjemmekamp" på Gjøvik, men han gleder seg likevel.
  Å spille hjemmekamp et annet sted enn i Manglerudhallen vil bli uvant for en som alltid har spilt hjemmekamper der, men når muligheten byr seg skal det bli veldig kult å spille i Gjøvik Fjellhall. Personlig har jeg aldri vært der, men vi skal gi alt for at dette skal bli en festaften sett med gule og grønne øyne! Derfor håper vi flest mulig kommer og støtter oss, slik at vi sammen kan gjøre dette til en festaften som dere alle fortjener. MS GO GO GO!, sier han til mshockey.no.

Før den tid venter flere tøffe oppgaver for MS. Neste test blir hjemme mot Stavanger Oilers torsdag. Oilers har hatt en varierende start på sesongen de også, og tapte blant annet for MS på hjemmeis i første serierunde. Kampen spilles på Manglerud torsdag klokka 18.30.