Vålerengas damer møter veggen

(Vålerenga - Trondheims/Ørn 0-1, Lyn - Grand Bodø 2-1). Vålerengas damelag tapte sin femte kamp for sesongen og prosjektet til Monica Knudsen sliter.

Nå er det ikke bare Monica Knudsens som jobber med dette laget, men søndagens kamp på Telenor arena var ganske typisk: Bokstavelig talt stang ut (Isabell Herlovsen i tverrliggeren, Sherida Spitze i stanga), kun tre utespillere på benken og ingen sluttspurt da de måtte jage for å få poeng.

– Nei, vi er ikke noe topplag og vi har veldig mye å jobbe med. Og vi setter ikke sjansene våre dessverre, sa VIF-trener Monica Knudsen til NRK etter kampslutt.

Hun mener det har vært stit urealistiske forventninger til hva Vålerenga skal prestere i år. Og ber om tid for at dette laget ska sette seg.

Alle kampene innendørs

Kampen var en del av Toppseriens fotballfestival i Telenor arena der hele serierunden ble spilt lørdag og søndag. På tribunene var det speidere fra internasjonal fotball, men det store publikum uteble da sola skinte fra start til slutt utenfor.

For Vålerenga ble det derfor årets labreste hjemmekamp besøksmessig som i tillegg endte med tap.

– Vi scorer ikke mål og vi får ikke til det vi prøver på. Ja, vi sliter i motgang, sier Marte Berget som heller ikke kom til store målsjanser i denne kampen.

Laget virket energiløst utover i 2. omgang da de skulle jage seier. Veldig få spillere kom seg fram i angrep mot et trønderlag som presset VIF-spillerne høyt.

For Trondheims/Ørn var det årets første borteseier.

Lyn vant igen

I kampen før VIF spilte var Lyn i aksjon mot Grand Bodø og vant sin kamp etter en avgjørende scoring fire minutter før slutt. Line Huseby sto nærmest stille på ti meter og banket ballen opp i vinkelen. Lyn tok ledelsen tidlig ved Mimmi Löfvenius. Forventningene til Lyn er helt annerledes enn VIF. Men lagets unge og raske spillere har overrasket positivt, selv om det har svingt veldig gjennom sesongen. Lyn har vært best mot de gode lagene og sluppet seg ned mot de svakeste.

Mot Grand Bodø var Vilde Hasund den store spilleren med sin fart og dribleteknikk.

Dermed ligger de tre Oslolagene Røa, Lyn og Vålerenga alle med ti poeng, men både Lyn og Røa har en kamp mindre spilt enn VIF.

Eliteserien fotball kvinner søndag, 9. runde (alle kamper i Fornebu Arena):

Lyn – Grand Bodø 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Mimmi Matilda Löfwenius (4), 1-1 Cecilie Noreng (55), 2-1 Linn Huseby (86).

Dommer: Emilie Rodahl Dokset, Bækkelaget.

Gult kort: Robyn Elizabeth Decker, Grand Bodø.

Vålerenga – Trondheims-Ørn 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Julie Adserø (53).

Dommer: Ingvild Langnes Aarland, Malmefjorden.

Gult kort: Ellen Wang, Vålerenga.

- - -

Senere kampstart: LSK Kvinner – Avaldsnes (17.00).

Spilt lørdag: Røa – Arna-Bjørnar 2-2, Kolbotn – Klepp 3-1, Stabæk – Sandviken 0-1.