Vålerenga teller nye seire: Sju på rad

(Vålerenga - Kongsvinger 7-1). Kongsvinger tok ledelsen, men så snudde alt og Vålerenga stoppet ikke før sju pucker lå i buret. Manglerud Star ledet 2-0 over Storhamar, men sprakk.

Av Geir Andreassen

Vålerenga er inne i en god steam, og til tross for at Kongsvinger tok ledelsen ga ikke Roy Johansens utvalgte seg før det sto 7-1 på lystavla i Furuset Forum. Blant annet puttet lagets storscorer Rasmus Ahlholm tre nye mål.

Med den nye trepoengeren knappet Vålerenga inn på avstanden til de fire i tet. Lillehammer på fjerdeplass er nå "bare" sju poeng foran.

Slapp med skrekken

Storhamar slapp med skrekken mot Manglerud Star og vant 6-2 etter å ha kommet tilbake fra 0-2. Serietoer Sparta slo Lillehammer 3-2 på egen is.

Serieleder Storhamar kom fra elleve strake seirer. Siste tap kom 26. oktober, og laget har stått for 61 mål siden den gang. I Manglerudhallen viste hjemmelaget ingen nåde. Anført av en opplagt Mathias Trygg gikk laget rett i strupen på Storhamar.

Det sto 2-0 etter 1. periode etter scoringer fra nevnte Trygg og Peter Lindblad. Manglerud Star har ofte sjokkåpnet for så å rakne utover kampen. Det ble også tilfellet mot Storhamar.

Det tok gjestene en periode å komme ut av dvalen. Storhamar utnyttet et overtall ved å redusere ved Mikael Zettergren. Så presenterte Storhamars to nye canadierne seg. Phil Marinaccio utlignet til 2-2 før Josh Nichols sendte Hamar-laget i ledelsen med 3-2.

I tredje periode økte Zettergren med sitt annet mål for kvelden før Robin Dahlstrøm gjorde 5-2 i et nytt overtall. Christian Larrivée er alltid vanskelig å stoppe og fikk gjøre som han ville da han gjorde 6-2 i undertall. Dermed slapp Storhamar med skrekken.

God steam

I Sparta Amfi byttet Sparta og Lillehammer på å ha ledelsen. Det var hjemmelaget som ledet til slutt og stakk av med alle poengene. Troy Rutkowski ble matchvinner med sin 3-2-scoring etter 48.12 i tredje periode. Dermed er avstanden til Storhamar fortsatt 11 poeng.

Bastiansen god

Frisk Asker hadde ingen større problemer med å slå Stjernen 4-1. Blant annet sto landslagsveteranen Anders Bastiansen bak to av scoringene. Dermed tok Asker-laget seg forbi Lillehammer opp til tredjeplassen.

Det ble mye tettere og jevnere mellom Lørenskog og Stavanger. hvor Lassi Kokkala ble matchvinner for Oilers 25 sekunder ut i "sudden death". Stavanger ledet tre ganger i kampen hvor blant annet Kristian Forsberg scoret to ganger.

Seieren må dermed betegnes som fortjent. Med det ene poenget tok Lørenskog seg opp til sluttspillsplassen, ett poeng foran Stjernen.

Eliteserien ishockey torsdag, 28. runde:

Vålerenga – Kongsvinger 7-1 (1-1, 2-0, 4-0)

Furuset Forum: 771 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (4.20) Mitchell Theoret (Christian J. Sivesind, Zach Josepher), 1-1 (5.14) Rasmus Ahlholm (Thomas Olsen, Tobias Lindström).

2. periode: 2-1 (33.56) Filip Gunnarsson (Ahlholm, Andreas Øksnes), 3-1 (38.43) Jonas Oppøyen (Gunnarsson, Brede Csiszar).

3. periode: 4-1 (42.04) Ahlholm (Olsen, Gunnarsson), 5-1 (51.21) Lindström (Ahlholm, Olsen), 6-1 (52.50) Oppøyen, 7-1 (59.54) Ahlholm (Lindström).

Dommere: Mads Frandsen, Frisk Asker og Anders E. Sørensen, Ski.

Utvisninger: Vålerenga 6 x 2 min., Kongsvinger 5 x 2 min.

Frisk Asker – Stjernen 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

Askerhallen: 1326 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (12.03) Fredrik L. Jacobsen (Endre Medby, Patrick Wall).

2. periode: 2-0 (23.32) Anders Bastiansen (Dag Føystad, Garry Nunn), 3-0 (25.46) Nick Pageau (TJ Foster, Bastiansen).

3. periode: 3-1 (40.47) Niklas Bröms (David Hallström, Didrik Tollefsen), 4-1 (43.27) Bastiansen (Foster, Oskar Nilsson), 5-1 (48.56) Foster (Nunn, Bastiansen).

Dommere: Eirik Hansen, Jutul og Jørn M. Ekeberg, Nesøya.

Utvisninger: Frisk Asker 4 x 2 min., Stjernen 3 x 2 min.

Lørenskog – Stavanger 3-4 e.f. (0-0, 2-2, 1-1, 0-1)

Lørenskog ishall: 301 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (26.10) Henrik Medhus, 1-1 (26.42) Kevin Berg (Vjatsjevlav Trukhno, Sebastian Johansen), 1-2 (27.08) Kristian Forsberg, 2-2 (29.31) James Sixsmith (Johansen, Maksims Ponomarenko).

3. periode: 2-3 (46.20) Forsberg (Medhus), 3-3 (53.46) Zach Hamil (Mats Trygg, Ponomarenko).

Forlengning: 3-4 (60.25) Lassi Kokkala (William Rapuzzi, Johannes Johannessen).

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Lars-Arve Kronborg, Lillehammer.

Utvisninger: Lørenskog 3 x 2 min. 1 x 5 min. (matchstraff) og 1 x 10 min., Stavanger 7 x 2 min.

Manglerud Star – Storhamar 2-6 (2-0, 0-3, 0-3)

Manglerudhallen: 398 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (4.45) Mathias Trygg (Michael Stenersen, Christer Coldier Simonsen), 2-0 (10.38) Petter Lindblad (Simonsen, Jonas Berglund).

2. periode: 2-1 (27.30) Mikael Zettergren (Hampus Gustafsson, Victor Svensson), 2-2 (32) Phil Marinaccio (Kodie Curran), 2-3 (32.57) Josh Nicholls (Eirik Skadsdammen, Jimmy Andersson).

3. periode: 2-4 (47.11) Zettergren (Gustafsson, Svensson), 2-5 (51.23) Robin Dahlstrøm (Curran, Joachim Jensen), 2-6 (54.25) Christian Larrivée.

Dommere: Owe Lüthcke, Ringerike og Petter Bjerkan Bakken, Rosenborg.

Utvisninger: Manglerud Star 8 x 2 min., Storhamar 5 x 2 min. og 1 x 10 min.

Sparta – Lillehammer 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

Sparta amfi: 1805 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (7.36) Ugnius Cizas (Troy Rutkowski, Sander Thoresen), 1-1 (17.18) Joakim Arnestad (Emil Nyhus, Robin Soudsky).

2. periode: 1-2 (20.47) Brett Cameron (Stephan Vigier, Thor Jørgen Friestad), 2-2 (37.26) Kyle Osterberg (Patrick Bovim, Rutkowski).

3. periode: 3-2 (48.12) Rutkowski (Niklas Roest, Bovim).

Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Robin Berg, Stjernen.

Utvisninger: Sparta 4 x 2 min., Lillehammer 9 x 2 min. 1 x 10 min. og 1 x 20 min.