Ghayas Zahids høydepunkt i VIF-trøya i år var scoringen mot Lillestrøm da de ble slått på Ullevaal.

Vålerenga solgte Zahid, nå får han spille mesterliga

Ghayas Zahid er solgt fra Vålerenga og kan møte Real Madrid i mesterligaen om snaue to uker. Salgssummen er ikke offentliggjort.

På  siste dag av Deadline Day ble det klart. Vålerenga har solgt midtbanespilleren Ghayas Zahid til kypriotiske APOEL .Zahid har signert en fireårskontrakt med sin nye klubb.

Det bekrefter Vålerenga i en pressemelding torsdag.

Det har ligget i kortene lenge at Ghayas Zahid ønsket å flytte på seg. Og torsdag ble det endelig klart.

– Vålerenga ønsker å være en klubb som utvikler spillere, med et mål om å kunne selge en del av disse spillerne til større klubber og ligaer i utlandet. Gevinster ved slike salg reinvesteres i videre klubbygging og utvikling, og vi skal heller ikke glemme at det da også tilføres midler til andre klubber i Oslo og omegn, sier daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth, til klubbens nettside.

Zahids nye klubb skal spille gruppespill i mesterligaen denne sesongen der de kom inn i en svært tøff og attraktiv gruppe. Real Madrid (Spania), Borussia Dortmund (Tyskland) og Tottenham (England) venter i gruppe H.

– Jeg er veldig glad for at dette gikk i orden, og gleder meg til nye utfordringer i APOEL. Tida i Vålerenga har vært helt fantastisk, og selv om jeg nå får oppfylt drømmen er det også trist å forlate klubben i mitt hjerte, sier han.

Zahid har vært en viktig spiller for Vålerenga denne sesongen og har scoret fem mål og slått fem målgivende pasninger i løpet av 18 seriekamper.

Tidligere i sommer var han sterkt kritisk til utviklingen av norsk fotball, at Eliteserien hindrer god utvikling av spillere. Etter at Vålerenga slo ut Rosenborg i kvartfinalen i cupen sist søndag, var han mer positiv, men ikke helt fornøyd.

- Vålerenga må fortsatt utvikle spillet sitt. Jeg syntes vi burde hatt ballen mer også mot Rosenborg, sa han til Dagsavisen etter den kampen.

Tirsdag var han på sin første trening med Vålerenga på deres nye stadion, der åpningskampen spilles 10. september mot Sarpsborg 08.

Men da har Ghayas Zahid begynt sin nye tilværelse på Kypros. For 13. september åpner APOEL i mesterligaen borte mot regjerende mester Real Madrid på Santiago Bernebeau.

Apoel FC har lang fartstid med spill i Europa, og er øyas suverene klubb. Den har 20 seriemesterskap, 19 cupmesterskap og elleve supercuper. Laget  tok seg til kvartfinalen i mesterligaen i 2011/2012-sesongen, men tapte mot Real Madrid, som de altså åpner mot denne sesongen.