Vålerenga fikk bank av Lillestrøm

(Lillestrøm-Vålerenga 2-0). Vålerengas problemer fortsetter.Laget scorer ikke på sjansene. Lørdag ble det bortetap mot erkefienden LSK.

Bilde 1 av 2

Av Adrian Richvoldsen

Fred Friday slutter ikke å score. I 2-0-seieren mot Vålerenga satte 20-åringen inn sitt sjuende seriemål på åtte kamper og var et konstant faremoment flankert av kantspillerne Jradi og Ofkir.

Den nigerianske spissen har vært et hett samtaletema etter sesongstarten i eliteserien. Lørdag åpnet han scoringsballet for sitt Lillestrøm i lokaloppgjøret mot Kjetil Rekdals Vålerenga.

20-åringen fikk skotuppen på ballen og tuppet den i mål etter åtte minutter til 1-0. Et ettertrykk fra en corner endte med at Simen Kind Mikalsen headet ballen på tvers hvor Friday var frampå.

- Vi skaper vel åtte, ni målsjanser, men scorer ikke på noen av dem. Derfor taper vi denne kampen. Og det var det som var forskjellen på øagene, sa VIF-trener Kjetil Rekdal, som ikke kunne utsette mye på Vålerengas spill. Etter pause dominerte de banespillet totalt.

- Dessuten hadde de en keeper som leverte to store prestasjoner, legger han til.

Origi stoppet det som kom før pause

Mens lokaloppgjør ofte er sjansefattige affærer, manglet det ikke på sjanser i førsteomgang på Åråsen. Like etter 1-0-scoringen, fikk Daniel Fredheim Holm muligheten til å bringe balanse i regnskapet. Avslutningen ble imidlertid avverget av Arnold Origi som skulle få sitt å henge fingrene i før hvilen.

For kun noen minutter senere var det Juventus-utleide Vajebah Sakor sin tur til å teste LSKs sisteskanse. Hans forsøk ble reddet til corner og på corneren dukket Kjetil Wæhler opp med en heading. Ballen hadde retning krysset, men Origi lå nærmest horisontalt i lufta og fikk vippet ballen unna.

Gjestene fra Oslo hadde flere muligheter til å utligne, men også vertene var frampå i en omgang som bød på sjanser på løpende bånd.

Lillestrøms angrepstrio med Fred Friday, Mohamed Ofkir og Bassel Jradi skapte tidvis store problemer med sin fart og etter halvtimen spilt var Jradi frampå. Kantkollega Ofkir drev framover med ballen før han spilte til Jradi som dro seg innover i banen og bøyde ballen i lengste hjørnet med venstrebeinet til 2-0. Ofkir kunne nærmest punktert kampen før pause, men forsøket alene med Aslak Falch gikk utenfor målet.

Nære redusering like etter pause

Daniel Fredheim Holm, som i pausen sa til TV 2 at Vålerenga ville gå for en scoring og jage deretter, var nære å få ønsket oppfylt allerede etter 51 minutter. Veteranen headet ballen mot mål, men kula snek seg på feil av side av stolpen, sett med Vålerenga-øyne.

Fred Friday fikk en alle tiders mulighet til å punktere kampen etter 63 minutter. Spissen kom alene med Falch og fikk en ny sjanse etter en beinparade fra gjestenes keeper, men forsøk nummer to ble reddet av Wæhler på strek.

Vålerenga klarte aldri å etablere det store presset mot Lillestrøms mål, og dermed ble sjansesløseriet før pause kostbart. Resultatet gjør at Lillestrøm ligger på femteplass med 13 poeng, mens Vålerenga ligger på 13.-plass med seks poeng.

VIF-kaptein Christian Grindheim var enig med treneren. Vålerenga spilte solid og skapte nok sjanser.

- Det var spillet innen for boksen som avgjorde denne kampen. De scoret, vi gjorde det ikke, sa Grindheim til Dagsavisen. (NTB)