Vålerenga best i alt, men reddet bare ett poeng

(Aalesund - Vålerenga 2-2). VIF dominerte kampen totalt, men klarte igjen å slippe inn billige baklengsmål som ødela en mulig seiersfest.

Av Odd-Sølve Grannes

– Det var et ran fra Aalesunds side. Vi hadde 70 prosent ballinnehav. I år har vi slitt med å score mål, vi sliter med å treffe ballen riktig. Vi er skuffet, vi var det klart beste laget, så dette er ett poeng med bismak, sa Kjetil Wæhler etter kampslutt.

Han satte selv inn Vålerengas 2-2 mål via heading da han ble satt om som spiss i sluttminuttene. Der perfekte innlegget kom fra Robert Lundtsrøm.

Aalesunds Edwin Gyasi scoret to mål mot Vålerenga bare to dager etter at han ble sendt av treningsfeltet etter en krangel med Bjørn Helge Riise. Elías Már Ómarsson og Kjetil Wæhler scoret VIFs mål i 2-2-kampen.

Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise og Edwin Gyasi barket sammen på fredagens trening etter at kapteinen kjeftet på sin lagkamerat. Det hele endte med at Gyasi ble sendt av treningsfeltet, men han var likevel i startoppstillingen mot Vålerenga.

Den avgjørelsen er nok AaFK-trener Trond Fredriksen glad for at han tok. Gyasi viste seg tilliten verdig da han banket ballen i mål via pannen til Kjetil Wæhler etter 12 minutter.

– Det er helt nydelig, kanskje jeg skal fortsette å kjefte, sa Riise i pausen.

Tilbakespill

Etter 41 minutter havnet dommer Tom Harald Hagen i sentrum etter en kontroversiell dommeravgjørelse. Jonatan Tollås Nation fikk tåa på en pasning før en Aalesund-spiller.

Ballen hadde retning mot mål, og keeper Aslak Falch tok den opp med hendene. Hagen mente det var tilbakespill og dømte indirekte frispark ti meter fra mål. John Arne Riise fikk muligheten, men Simon Larsen fikk blokkert forsøket. Den hjemvendte venstrebacken må fortsatt vente på sin første scoring i eliteserien.

Etter 66 minutter måtte Bjørn Helge Riise forlate banen. Midtbanespilleren overlot kapteinsbindet til broren, John Arne Riise.

Ikke lenge etterpå utlignet VIF. Simon Larsen skjøt rett på målvakt Andreas Lie, og burvokteren klarte ikke å holde ballen. Elías Már Ómarsson var først på returen, og det sto 1-1 med 19 minutter igjen. Riise var litt på etterskudd.

Brown i tverrliggeren

Fem minutter senere var bortelaget nær å ta ledelsen. Deshorn Brown fikk avsluttet feilvendt fem meter fra mål. Ballen traff tverrliggeren, spratt ned på streken og ut i spill igjen.

Heller ikke AaFK hadde gitt seg. Franck Boli satt fart og kontret for Aalesund. Spissen ble taklet, men ballen gikk til Gyasi. Nederlenderen kom seg til 16-meteren og lurte Tollås Nation, før han avsluttet vakkert i nærmeste kryss.

I noen sekunder skapte derimot assistentdommeren forvirring, da han plutselig valgte å vinke for offside, flere sekunder etter at Gyasi mottok ballen – fra en motspiller. Etter en diskusjon mellom Hagen og assistenten, godkjente de målet.

Hjemmefansen trodde nok det ville avgjøre kampen, men bare minutter senere la Robert Lundström inn til Kjetil Wæhler, som ble sendt opp som spiss, og headet inn 2-2. Ingen klarte å endre sluttresultatet i sluttminuttene. (NTB)

.KAMPFAKTA

Aalesund – Vålerenga 2-2 (1-0)

Color Line stadion: 6121 tilskuere.

Mål: 1-0 Edwin Gyasi (12), 1-1 Elías Már Ómarsson (71), 2-1 Gyasi (83), 2-2 Kjetil Wæhler (88).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Sander Berge, Vålerenga.

Aalesund (4-4-1-1): Andreas Lie – Vebjørn Hoff, Edvard Skagestad, Oddbjørn Lie (Daníel Leó Grétarsson fra 46.), Mikkel Kirkeskov – Edwin Gyasi, Bjørn Helge Riise (Fredrik Carlsen fra 66.), Peter Orry Larsen, John Arne Riise – Aron Elís Thrándarson (Mustafa Abdellaoue fra 62.) – Franck Boli.

Vålerenga (4-2-3-1): Aslak Falch – Robert Lundström, Kjetil Wæhler, Jonatan Tollås Nation, Simon Andreas Larsen – Sander Berge, Christian Grindheim – Elías Már Ómarsson, Herman Stengel, Ghayas Zahid (Vajebah Sakor fra 90.) – Deshorn Brown.