Ungdommer råkjører i stjålne biler

Politiet i Oslo har gjort flere observasjoner av ungdommer ned i 15-årsalderen uten førerkort bak rattet i svært høy fart, flere av dem i stjålne Teslaer.

Avsnittsleder Johan Benitez ved Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon skrev forrige uke på Facebook at politiet for tiden jobber med saker knyttet til ungdommer som stjeler biler. Flere Teslaer er observert i svært høy fart, men også andre bilmerker.

Til Aftenposten opplyser Benitez at ungdommene de har observert, er fra 15 til 18 år. Politiet sier de har kjennskap til kjøring i ruspåvirket tilstand, og kjøreatferden beskrives som regelrett livsfarlig.

Politiet oppfordrer folk til å gi beskjed til dem om folk ser «bilførere som åpenbart ser for unge ut», eventuelt andre omstendigheter som gjør at folk blir urolige og mistenksomme.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

I et tilfelle fulgte en Tesla-eier bilens bevegelser gjennom Tesla-appen, ifølge politiet. Der kunne han spore hvor en ung sjåfør som hadde stjålet bilen befant seg og hastigheten. På et tidspunkt hadde bilen en hastighet på nesten 200 km/t på Ring 3, ifølge politiet.

Benitez ber bileiere passe bedre på.

– De går målrettet etter biler hvor nøkkelen ligger i bilen og keyless (nøkkelfri start), sier han.

– Ungdommer kjenner på om bildørene er åpne. Av 100 bildører er det én som åpner seg med nøklene i, sier avsnittslederen.