Tre pasienter isolert etter kontakt med smittet ansatt ved Oslo universitetssykehus

Tre pasienter er i isolasjon etter kontakt med en koronasmittet ansatt ved Oslo universitetssykehus. Den ansatte var på jobb i to dager med potensiell smitte.

Den ansatte har hatt nærkontakt med tre pasienter og tre andre ansatte, opplyser Oslo universitetssykehus (OUS) i en pressemelding.

Den ansatte merket symptomer onsdag og ble bekreftet smittet torsdag. Pasientene ble satt i isolasjon samme dag. De ansatte som har hatt nærkontakt, er satt i karantene.

Alle prosedyrer er blitt fulgt etter at mistanke om smitte ble reist, opplyser administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus.

– Det er selvsagt ubehagelig for tre pasienter å vite at de har hatt kontakt med en som er smittet. Det beklager vi, sier Bjørnbeth.

Smittesporing startet torsdag og pågår fortsatt. Det er rundt 24.000 ansatte ved OUS, og bare én ansatt er bekreftet smittet nå.

– Vi har hatt mange ansatte i karantene siden koronaviruset kom til Norge, men det er ikke så ofte vi har isolert pasienter som følge av nærkontakt med smittet ansatt. Derfor ønsker vi å informere om akkurat dette nå, sier Bjørnbeth.

Totalt har 264 ansatte vært smittet. 13 ansatte er i karantene.

Les også: Oslo kommune ber alle festdeltakerne om å gå i karantene