Tom Nordlie: – Jeg ga spillerne ros i pausen, det skal jeg aldri gjøre igjen

Skeid - Kjelsås (4-2): Tom Nordlie ga Skeid-spillerne ros i pausen etter en gnistrende førsteomgang. I andreomgang holdt de på å slippe Kjelsås inn i kampen igjen.

 

– Hvis sjefen på jobben din sier at du har gjort en god jobb så er det lett å slenge beina på bordet, sier Tom Nordlie med et smil på telefon til Dagsavisen etter at Torhov-klubben hadde banka gjestene fra Kjelsås med 4-2.

– Det er litt sånn ishockeyresultat for meg det, ler Nordlie og legger til:
– Jeg er glad for at vi scorer fire mål da, men de to vi slipper inn irriterer meg.

Irritert var også Kjelsås-trener Eivind Kampen.
– Førsteomgangen vår er pinlig. Vi veit akkurat hva som kommer og så er vi ikke engang i nærheten av å klare å stoppe dem, sier han til Dagsavisen.
– Det er ikke noen store ting, men vi er sist i duellene og vi mangler aggresivitet. Vi klarer å justere det underveis i kampen, og nettopp det at det er så små ting som vi ikke klarer å gjøre riktig irriterer meg, forteller han videre.
Nordlie forstår Kampens frutstrasjon, men mener at Kjelsås' svake førsteomgang også var et resultat av et godt Skeid-lag.
– Jeg forstår at han irriterer seg over den førsteomgangen, men det er ikke bare sånn at Kjelsås ikke får det til. Vi er veldig gode. Det er snakk om spill og motspill og vi spilte en kjempegod førsteomgang. Derfor ser Kjelsås dårlige ut, sier Nordlie.

Skeid åpnet best

Skeid satt altså standaren i førsteomgang. David Tavakoli sendte avgårde det første skremmeskuddet allerede etter åtte minutter, men headingen Erik Sleipnes Sivertsen i Kjelsås-buret reddet forsøket.

Etter et kvarter fosset Hassan Yusuf over hele banen med ballen og kom seg til slutt i skuddposisjon, men avslutningen gikk rett på Sivertsen.

Det meste dreide seg om Skeid de første 45, og etter 24 minutter fikk vertene innkast. Ballen ble kastet inn i feltet der både Stian Pettersen og David Tavakoli befant seg, og sistnevnte dunket ballen i nota.

I det 38. minutt doblet Skeid etter nok en dødball. Ballen havnet hos Moa Mahnin litt utenfor 16-meteren etter et hjørnespark fra høyre. Mahnin slo ballen lavt inn i feltet der Kim Skogsrud fikk styrt den videre til Hassan Yusuf, som fra kort hold kunne trille ballen i nota. 
– Førsteomgangen er fantastisk bra. Jeg vet ikke om den var det underholdningsmessig, men fotballmessig var den veldig bra. Så bra at jeg ga spillerne ros i pausen, det skal jeg aldri gjøre igjen, sier Nordlie.

Bedre Kjelsås - straffe i mot

For i andreomgang våknet Kjelsås og Skeid så ikke i nærheten av like solide ut som de gjorde i førsteomgang. Likevel var det Skeid som fikk muligheten etter en god langball fra Tom Skogsrud havnet ballen hos David Tavakoli, som utfordret Sigurd Martinussen. Skeid-spissen kom seg forbi og Kjelsås-stopperen så seg nødt til å felle Tavakoli like innenfor 16-meteren, og dermed straffe til hjemmelaget.

Tavakoli tok straffa selv, og sendte keeperen til venstre og ballen til høyre. 3-0. På dette tidspunktet så det svært tøft ut for Kjelsås, som til tross for en oppløftende start på omgangen måtte se dagens tredje i eget bur.

Les også: Et lokaloppgjør det lukter svidd av

Redusering

Men Kjelsås ga seg ikke, og rett fra avspark slo de ballen opp til Walid Chafouk Idrissi. Kjelsås-spissen fikk et hjørnespark, det ble slått inn av Mortadha Alkanany og Jesper Taaje stanget inn reduseringen til 3-1.

Håpet var på ny tent. Og kun sekunder senere fikk Alkanany muligheten på volley fra 16-meter, men skuddet gikk på utsiden av stoplen.

Med 20 minutter igjen var Jesper Taaje svært nære en ny nettkjenning med hodet etter et hjørnespark, men denne gangen gikk ballen såvidt utenfor.

– Vi mista aggresivitet og ble litt for fornøyde med oss selv i andreomgangen. Kjelsås blir bedre og vi blir litt dårlige. Igjen er det snakk om spill og motspill, forteller Nordlie.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Utvisning

Men akkurat da Kjelsås hadde klart å koble et lite grep om kampen så fikk de en ny kalddusj. Tavakoli og Martinussen kom svevende mot hverandre i en duell midt på Kjelsås sin banehalvdel. Martinussen bommet på ballen og traff Tavakoli. Belønningen ble dagens andre gule, og marsjorde for midtstopperen.

Føler du at dere får målene og det røde kortet mot dere på ugunstige tidpunkter der dere egentlig er litt på vei inn i kampen?
– Ja, det kan du si. Vi er gode i store deler av andreomgangen, men når vi får det røde kortet mot oss blir det vanskelig. Det kunne, kunne ha blitt interessant, poengterer Kampen.
Er du enig i utvisninga?
– Det første gule han får på straffesparket er vel greit, men det andre føler jeg dommeren kunne løst smidigere, svarer han.

– Skulle ønske det var 11 mot 11

Med ti mann ble det mye rom for Skeid. Den første muligheten fikk Sander Flåte. Johannes Andres Nunez Godoy dro seg fint forbi på venstresiden og la ballen over til Flåte. Han brukte litt for lang tid før han fikk avslutta, og forøsket ble blokkert. Få minutter senere kombinerte Hassan Yusuf og Mesut Can. En fin vegg sendte Yusuf helt alene med Sivertsen, men utrolig nok sendte midtbanespilleren ballen til siden for mål.

Uttellingen skulle imidlertid komme. Stian Pettersen og Mesut Can skulle vise seg å være den gyllene kombinasjonen. De to fikk mye plass å boltre seg på, og Pettersen spilte ballen inn til Can på 11 meter. Spissen kunnn dempe ballen, og legge den til rette før han enkelt sørget for 4-1.

Like før slutt fikk Kjelsås et nytt hjørnespark. Hjemmelaget var allerede advart om Jesper Taaje, som hadde scoret ett og vært nære på en gang etterpå. Likevel fikk den høyresite stopperen gå opp og stange inn nok en redusering.

– Å spille 11 mot 10 er ikke lett mot Kjelsås. Den ene ekstra har ikke mye å si på dødballer og det er det de får, sier Nordlie.

– Det høres kanskje rart ut, men jeg skulle faktisk ønske at det var 11 mot 11. Vi skrur jo helt av og tror kampen er over når de får en mann utvist, fortsetter han og oppsumerer kampen slik:
– Vi tar med oss førsteomgangen, men i andreomgangen mister vi initiativet og har dårlig tempo på ballen.

Kampen gjør motsatt av Nordlie, og tar med seg andreomgangen, men vil helst glemme den første.

– Måten vi starter denne kampen på er flaut. Og igjen taper vi kampen i førsteomgang. Det gjorde vi mot Hødd også. Det er bare å gå rett i skammekroken, sier han.

KAMPFAKTA
Skeid-Kjelsås 4-2 (2-0)
Nordre Åsen: 585 tilskuere.
Dommer: Bjørn Hansen.
Assistentdommere: Kim Minh Nguyen og Karwan Mamhassan.
Mål: 1-0 David Tavakoli (24), 2-0 Hassan Mohamed Yusuf (38), 3-0 David Tavakoli (62, str), 3-1 Jesper Taaje (63), 4-1 Mesut Can (82), 4-2 Jesper Taaje (90).
Gult kort: Kim Eugen Skogsrud, Tom Even Skogsrud, Skeid.
Walid Chafouk Idrissi, Kjelsås.
Rødt kort: Sigurd Tinius Tveter Martinussen (to gule, utvist i det 70. minutt), Kjelsås.

Skeid: Adrian Jonuzi Møller - Kim Eugen Skogsrud, Tom Even Skogsrud, Ayoub Aleesami, Sulayman Bojang - Mohammed Mahnin, Hassan Mohamed Yusuf, Kevin Mankowitz (Sander Flåte, 80) - Stian Kommandantvold Pettersen (Mustafa Hassan Ahmad, 88), David Tavakoli (Johannes Andres Nunez Godoy, 72), Mesut Can.
Kjelsås: Erik Sleipnes Sivertsen - Jesper Taaje, Tega George, Sigurd Tinius Tveter Martinussen, Ola Bjørnland - Sebastian Jarl, Jesper Solli, Magnus Aasarød - Mortadha Jassim Alkanany, Victor Mendonca Wikheim (Axel Pedersen, 72), Walid Chafouk Idrissi (Jens Bonde Aslaksrud, ca 80).