Stor pågang på koronatelefonen i Oslo -telefonen og den nasjonale telefonen er åpen søndag

Koronatelefonen i Oslo opplevde lørdag så stor pågang at den nasjonale koronatelefonen blir åpnet i helga. Også telefonen i Oslo er åpen søndag.

Lørdag ettermiddag kom mange ikke gjennom og ble heller ikke satt inn i ventekøen. Isteden mottok de en tekstmelding med informasjon om å sjekke om de kan finne svar på kommunens nettsider.

– Det har vært en veldig stor pågang den siste uken – en betydelig økning fra tidligere, sier kommunikasjonssjef Christian Ekker Larsen i helseetaten i Oslo kommune til NTB.

Les også: Oslo kommune ber alle festdeltakerne om å gå i karantene

– Vi arbeider med å bedre kapasiteten. Vi er også i ferd med å få på plass et registreringsskjema på nett, hvor de som skal teste seg, fyller ut et skjema. Deretter vil de bli kontaktet av kommunen om tid og sted, sier Larsen.

Åpen i to timer

På grunn av den store pågangen, vil koronatelefonen i Oslo holde åpen også søndag mellom klokken 10 og 12.

– Vi minner om at nærkontakter ikke skal ringe koronatelefonen, de skal holde seg i karantene og vente på at bydelen tar kontakt, understreker Larsen, og legger til:

– Man skal heller ikke ringe koronatelefonen for å etterlyse prøvesvar.

Les også: Mads Hansen om økt koronasmitte: – Det er til pass for dem som driter i reglene

Nasjonal telefon åpen

Den nasjonale koronatelefonen ble åpnet lørdag ettermiddag som et resultat av pågangen i Oslo. Den er ellers ikke åpen i helgene, men lørdag var den åpen fra klokken 15 til 20.

Telefonen vil også være åpen søndag fra klokken 10 til 16, forteller kommunikasjonsdirektør Trine Melgård i Helsedirektoratet til NTB.

Telefonnummeret dit er 815 55 015.

Helsedirektoratet oppfordrer folk om å så langt det lar seg gjøre benytte seg av helsenorge.no , opplyser direktoratet til NTB.

– Det er også viktig at folk ikke ringer 113. Folk har veldig mange ekstra spørsmål nå for tiden, spesielt knyttet til karantenespørsmål og testing, opplyser Helsedirektoratet pressevakt.