Annonse
Gjennom et utstillingsvindu på bakkeplan, kan man tydelig se at vannet står et godt stykke opp på veggen.

Stor lekkasje i Oslo fylte kjellere med vann

En voldsom vannlekkasje ga store skader i flere næringsbygg i Nydalen i Oslo natt til fredag. En hovedvannledning som røk var årsaken.

Annonse
Oslo

 

Det er mye vann i området, opplyste Oslo brann- og redningsetat på Twitter natt til fredag. En hovedvannledning på 450 millimeter var røket, og store mengder vann flommet ut over området

Brannvesenet rykket mannssterkt til området, som blant annet huser Justis- og beredskapsdepartementet og mange store næringsbygg. Spesielt et bygg i Gjerdrumsvei 10, ble hardt rammet av vannmengdene.

– Der sto hele underetasjen, en parkeringskjeller på 4.000 kvadratmeter under vann, sier vaktkommandør Tor Audunhus i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Også flere adresser i Gjerdrumsvei fikk vann inn i bygningene. Vanntrykket var så stort at flere vinduer knuste. Brannvesenet advarte også om det trolig var betydelig undergraving på stedet.

Ved 8-tiden hadde brannvesenet kontroll i de rammede bygningene. Vann- og avløpsetaten hadde koblet av vannet.

– Vi har tre pumper som står igjen, men mannskapene er nå trukket seg tilbake. Selskaper som driver med restverdisikring er i de rammede bygningene, sier Audunhus.

Lekkasjen oppsto ved Gjerdrums vei i Nydalen. Akerselva renner gjennom området, som primært er bebygd med næringsbygg og kontorer som huser offentlige etater. Det jobbes med å få varslet dem som har ansvar for de berørte bygningene. (NTB)

Annonse