Sterk snuoperasjon ga sesongens første KFUM-seier

(KFUM Oslo - Ranheim 3-2). Det så kjørt ut på 0-2, men "Kåffa" scoret to mål i løpet av de siste fem minuttene. Robin Rasch ble matchvinner på Ekeberg søndag kveld. Og historiens første KFUM-seier i 1. divisjon ble endelig innkassert.

Bilde 1 av 4

Av Per Erik Moen

KFUM ARENA (Dagsavisen): To minutter før slutt, det er 2-2, og hjemmelaget får frispark rett utenfor 16-meteren. Robin Rasch gjør seg klar. Han satte inn et nesten tilsvarende mål mot Jerv i Grimstad forrige helg (1-1). I denne kampen, med et følsomt høyrebein, curlet han ballen over muren, via stolpen og inn i nettmaskene.

- Det artigste er at jeg sto igjen på treninga på lørdag og øvde på akkurat dette. Det var selvsagt utrolig gøy å se ballen gå inn, sier matchvinner Robin Rasch til Dagsavisen.

- Slike ting er gull for en trener å høre, sier trener Ståle Andersen om uttalelsene til matchvinner Rasch.

Det så dystert ut for KFUM, som sto med to uavgjorte og ett tap før denne matchen. Ranheim ledet 2-0 da hjemmelagets kaptein Stian Sortevik reduserte etter 52 minutter.

Nær 1-3

Etter det hadde gjestene Ranheim to fete muligheter til 3-1. KFUM foretok noen avgjørende bytter, og fikk uttelling.

2-2 kom etter selvmål av en uheldig Ranheim-spiller, etter at Christoffer Dahl hadde satt hodet på ballen og nikket den i retning nettmaskene.

Så kommer altså 3-2-scoringen ved Robin Rasch rett etterpå, og det var ellevill jubel i Kåffaleiren etter klubbens største seier i seriesammenheng noen gang.

- Å snu 0-2 til 3-2 i 2. omgang vitner om ekstrem karakterstyrke. På mange måter betyr denne seieren mer enn tre poeng, sa en svært tilfreds KFUM-trener Ståle Andersen.

I første omgang var hjemmelaget nesten ikke til å kjenne igjen, noe som best illustreres med at de produserte èn sjanse. Ranheim tok ledelsen på et frispark rett før pause, helt fortjent. Daniel Kvande skrudde ballen flott inn i hjørnet bak keeper Lars Hirchfeld.

- Du kan si den kom inn i keeperhjørnet, men jeg tar ikke den på min kappe, ettersom skuddet var hadrt og godt plassert, sier canadieren til Dagsavisen.

Slo seg løs på 0-2

Da gjestene fra Trondheim gikk opp til 2-0 rett etter pause, og KFUM stadig ikke fikk det offensive spillet til å sitte som det pleier, var det ingen ting som tydet på at det skulle bli poeng for hjemmelaget i det iskalde været.

- Det så veldig mørkt ut på 0-2, ja, men så var det akkurat som om vi senket skuldrene og nervene slapp. Vi presset dem høyere og mer aggressivt, og vi slo oss løs, sier kaptein Stian Sortevik til Dagsavisen.

Han var mannen bak 1-2-scoringen. Stian Pettersen presset Ranheims kepper nok til at sisteskansen ble stressa og sendte ballen rett i beina på Sortevik. Han sendte kula inn i nettet, og snuoperasjonen var igang.

Selv om altså Ranheim hadde to store muligheter til å øke ledelsen idet hjemmelaget satset stadig mer offensivt.

Rørt Kåffa-legende

- Dette er en stor dag for oss som klubb, jeg er litt rørt over denne snuoperasjonen. For en herlig seier, sa en rørt KFUM-legende, Eivind Arnevåg til Dagsavisen etter kampslutt.

Matchvinner Robin Rasch kom fra Follo før denne sesongen, og har blitt en viktig brikke sentralt på midtbanen.

- Jeg trives svært godt i klubben, og har blitt mottatt på en kjempefin måte, avslutter matchvinneren, som studerer på BI ved siden av fotballspillinga.

KFUM møter Gjøvik-Lyn  borte i 2. runde i cupen på onsdag, deretter venter ny hjemmekamp i serien søndag 1. mai.

KFUM Oslo – Ranheim 3-2 (0-1)

Ekeberg arena: 309 tilskuere.

Mål: 0-1 Daniel Kvande (43), 0-2 Robert Stene (48), 1-2 Stian Sortevik (53), 2-2 Christoffer Dahl (86), 3-2 Robin Rasch (88).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad. Gult kort: Robin Rasch, Emil Ekblom, KFUM Oslo, Mads Reginiussen, Ranheim,

KFUM stilte med dette laget: Lars Hirchfeld, Ciise Aden Abshir (John Olav Norheim inn etter 83.), Erlend Skaga, Nikolai Aarø (Emil Ekblom inn etter 57.), Jørgen Hammer, Robin Rasch, Christoffer Dahl, Erik Lundanes Jonvik, Stian Sortevik, Stian Pettersen, Sindre Ek (Dennis Obeng inn etter 70).