Sparket: Jørn Meinert fikk sparken i Sporveien. FOTO: HILDE UNOSEN

Sporveien fikk medhold

Oslo tingrett har enstemmig gitt Sporveien støtte i oppsigelsen av T-banesjåføren som fikk sparken blant annet etter ytringer på Twitter.

Jørn Meinert (58) har kjørt T-bane i Oslo siden 1987, men etter at Meinert ved flere anledninger har protestert mot det han mener er kritikkverdige forhold hos arbeidsgiver, fikk han sparken i fjor. Som Dagsavisen tidligere har skrevet om, har han blant annet ytret seg på nettstedet Twitter, og i e-poster til sjefer og kolleger.

Meinert valgte å saksøke Sporveien for ugyldig oppsigelse, og saken var oppe for retten i slutten av januar. Nå har dommen fra Oslo tingrett kommet, og Meinert får ikke medhold i at oppsigelsen er ugyldig.

«Meinert har gjentatte ganger rettsstridig nektet å forholde seg til arbeidsgivers styringsrett. Dette bryter med en av de mest grunnleggende forutsetningene for et arbeidsforhold, og er derfor svært alvorlig», heter det i dommen.

Meinert har selv ment at han er en varsler, mens Sporveien har ment at han har opptrådt illojalt, og i tillegg trakassert kolleger på T-banen. Dette har han selv avvist.

Ifølge Osloby.no vurderer Meinert og advokaten å anke saken.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!