Trikkeligaen

Lyn vant vestkantduellen mot Røa: – De beste seirene må man jobbe for

(Røa - Lyn 1-2) Formsterke Røa tok i mot Lyn til naboduell. I pinseheten på Oslo vest orket Lyn mest.

RØA KUNSTGRESS (Dagsavisen): Lyn-trener Joakim Dragsten var utslitt, men kjempefornøyd etter tre poeng som satt langt inne.

– Jeg hadde en dårlig følelse etter reduseringen, men jentene jobber utrolig hardt. Jeg skjønner ikke at de orker å løpe så mye. Dette er også vår tredje kamp på åtte dager. De beste seirene er de man må jobbe for, og det gjorde vi i dag, sier han til Dagsavisen.

Les flere saker fra Toppserien

Lyktes på to kontringer

I laget hans var det bare en endring fra 15. mai-kampen. Tanja Myrseth kom inn i laget og spilte høyre stopper, ved siden av Trine Skjelstad Jensen og Anna Palm. Hos Røa var toppscorer Julie Hoff Klæboe tilbake i elleveren, etter å ha stått over kampen mot Brann.

Hoff Klæboe var toneangivende i hjemmelagets angrepsspill, men gjestene har jobbet med den defensive organiseringen. Røa hadde ballen mye, spilte Lyn lave, men på siste tredel stoppet det opp. Det ga Lyn sjanser på kontringer, og utover i førsteomgang satt kombinasjonene. Jenny Røsholm Olsen fant rom ute til høyre, skar inn og satt ballen elegant i lengste hjørne.

– Det er deilig å sette en ny, men det burde vært flere, sier målscoreren.

I likhet med kampen mot Arna-Bjørnar kom laget til mange gode sjanser. Det er ikke tilfeldig.

– Vi har jobbet mye med det i det siste. Det er godt å se at vi får det ut i kamp, sier Kirvil Odden Sundsfjord.

Men på 0-2-scoringen var de effektive. Cornelia Fladberg, som har spilt med kramper i to kamper på rad, slo en strøken bakromsball til Kamilla Melgård. Lynvingen var effektiv da hun så Røa-keeper Louise Högrell langt ute.

Kamilla Melgård slipper jubelen løs for årets første scoring da hun scoret Lyns andre mål for dagen i seieren mot Røa

Les også: Røa stoppet Branns seiersrekke – Lyn vant over bunnlaget

Marginene på sin side

Etter 0-2 kom Lyn til flere gode muligheter, men tok dem ikke. I stedet satt Julie Hoff Klæboe reduseringen for Røa, og det med nesten en halvtime igjen på klokka.

– Jeg hadde fingrene på den, så det er surt. Men ellers gjør vi en veldig god defensiv kamp, i tillegg til offensivt, så klart, sier Kirvil Odden Sundsfjord.

Hun måtte i aksjon også ti minutter før slutt, da Hoff Klæboe fyrte av på ny. Også denne gangen var Lyn-keeperen på ballen, men forteller at flaksen var på hennes side ved denne anledningen.

– Jeg slår ballen i stolpen, så det er jo flaks. Men så spretter ballen i ryggen min etterpå. Da tenkte jeg at den går inn. Heldigvis hadde vi marginene på vår side. Det synes jeg er på tide, sier hun.

Les også: Lyn-treneren fornøyd med responsen: - Vi må kjenne at vi er et godt fotballag (+)

Feirer med is

De siste oppgjørene har Lyn slitt på denne banen og gått på sure tap.

Dette smakte utrolig godt, sier Luna Galteland, som har fått mye tillit i år.

Hun ble matchvinner mot Arna-Bjørnar og spilte nesten hele denne kampen. 17-åringen har en løpskapasitet som kom godt med i sluttminuttene, da Lyn ble presset hardt.

– For min del går det greit med pusten, men jeg kjente det i beina. Og jeg var utrolig nervøs på slutten, men heldigvis har vi Trine bak der, sier spilleren som nok løp mest av alle i solsteken.

– Du unner deg kanskje en is i kveld?

– Det blir nok to, svarer Galteland med et bredt glis.

Lyn kom til mange store sjanser. Her er Luna Galteland nære

Les også: Tuva Espås scoret sitt første ligamål da VIF slo tilbake med seier (+)

---

Kampfakta

Toppserien, runde 9 mandag

Røa – Lyn 1–2 (0–1)

Røa kunstgress, 334 tilskuere

Dommer: Stine Margrete Jensen, Reine IL

Mål: 0–1 Jenny Røsholm Olsen (36.), 0–2 Kamilla Melgård (52.), 1–2 Julie Hoff Klæboe (62.)

Gule kort: Julie Hoff Klæboe, Cassandra Bogere, Røa.

Røa:

Louisa Högrell – Hanna Ellingsen, Sarah Suphellen, Synne Masdal, Mari Nyhagen – Oline Fuglem, Ragne Svastuen, Cassandra Bogere, Solveig Engås – Julie Hoff Klæboe, Ochelle de Courcy (Siw Døvle fra 61.)

Lyn:

Kirvil Odden Sundsfjord – Tanja Myrseth, Trine Skjelstad Jensen, Anna Palm – Kamilla Melgård, Cornelia Fladberg, Kristin Holmen, Luisa Luna Galteland (Ida Habbestad fra 90.), Solveig Slemmen – Sofie Tunes (Mia Fedøy fra 78.), Jenny Røsholm Olsen (Emilie Closs fra 85.)

---

Mer fra Dagsavisen