Trikkeligaen

Lyn-keeperen: – Jeg ble spyttet etter, men det var bare hyggelig

Alexander Pedersen opplevde trykket fra Klanen på nært hold. Han syntes det var stas, selv om det kom mye rart fra tribunen bak han.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Han spilte i 3. divisjon med dette laget foran 150 tilskuere for to år siden. Nå forsvarte han Lyn-målet i en historisk fotballfest på en fullsatt arena, som endte 1-1. Da syntes han det bare var stas det som skjedde bak ryggen hans.

– Jeg ble spyttet etter, og det ble ropt mye rart, men det plaget meg overhodet ikke. Dette var bare stas å få bli med på, sier Lyn-keeperen til Dagsavisen.

Les flere saker om byderbyet her

Blusset fra 19.13

Da kampuret passerte 19.13 (VIFs stiftelsesår) ble det tent bluss over hele feltet til bortesupporterne og røyken la seg tett rundt Lyn-keeperen. Da Vålerenga tok ledelsen ved Daniel Håkans strømmet det VIF-supportere ut på banen som vaktene ikke klarte å stanse.

– Det var jo et slikt kok vi regnet med og håpet på. Da VIF-spissen (Mens Rijks) fikk rødt kort kom det noen gjenstander ut på banen, men det traff ikke meg. Jeg syntes dommeren Espen Eskås håndterte det veldig profesjonelt. Men han er jo vant med slike kamper, sier Pedersen, som nøt hvert sekund ute på banen.

Les også kommentar: En fotballfest ingen forlot som tapere

Lyns Andreas Hellum har akkurat satt inn 1-1 på Ullevaal stadion.

Nesten matchvinner

Andreas Hellum satte inn Lyns utligningsmål rett før pause på et flott volleyskudd som han fikk presset ned.

– Ja, det er nok noen som hadde blåst den over, men jeg fikk jo overraskende god til å konsentrerer meg om skuddet. Jeg hadde trodd noen skulle kastet seg inn i et forsøk på å klarere, sier Lyns målscorer til Dagsavisen.

Han syntes også han burde avgjort kampen etter pause da Lyn spilte med en mann mer.

– Man må jo ikke bli hodeløse selv om man spiller med en mann i overtall. Jeg fikk en sjanse som kom litt brått på og satte ballen dessverre i nettveggen, sier han.

Tobias Myhre, som spilte mot sin far Petter på Vålerengas trenerbenk, sikret husfreden med et uavgjort resultat.

– Jeg synes vi matchet dem i hele kampen. Dette er noe som vil sitte i, sier en fornøyd Myhre junior.

Les også: Rijks legger seg flat og beklager: – Jeg har sviktet alle og det er utilgivelig (+)

Lyns trener Jan Halvor Halvorsen i aksjon på Ullevaal stadion lørdag.

Halvorsen fornøyd

Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen nøt også kampen og atmosfæren og var fornøyd med resultatet.

– Ja, vi gjennomfører en solid kamp og vi har sjanser til å avgjøre. Men jeg er fornøyd med ett poeng i en slik kamp som dette med så spesielle rammer. Husk at mange på dette laget spilte i 3. divisjon for kort tid siden, det er en lang reise på kort tid å komme hit til en slik kamp som dette, sier Havorsen til Dagsavisen.

Nå er det tilbake til hverdagen med cupkamp borte mot Tromsdalen og neste hjemmekamp på Nadderud foran et mye mer beskjedent publikumstall.

– Hverdager er vi gode på, det kan jeg love deg, gliser Jan Halvor Halvorsen.

Les også: Spillerbørs Lyn

Les også: Spillerbørs Vålerenga

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen