Trikkeligaen

Øby har trent ti vintre med Kjelsås: – Nå klaffet det med en sommer også

Olav Øby begynte å trene med Kjelsås da han studerte sammen med Lars Brotangen. Siden har han stukket innom titt og ofte de ti siste sesongene, før han endelig signerte for klubben.

LSK-HALLEN (Dagsavisen): Etter å ha fullført sitt utenlandseventyr på Island forrige sesong, returnerte Olav Øby hjem til Norge i november. Som vanlig var han da med Kjelsås på noen treningsøkter, men til forskjell fra de ti siste sesongene har han nå blitt værende.

– Jeg begynte å trene med Kjelsås for ti år siden, da jeg studerte med Lars Brotangen. Siden har de tatt imot meg hvert eneste år, og da har jo Kjelsås blitt Oslo-klubben min da. Det er en klubb med masse gode folk og gode treninger, så etter at jeg hadde vært her i ti vintre spurte de om jeg kunne tenke meg å ta en sommer også. Denne gangen klaffet det, og det er jeg glad for, forteller Øby til Dagsavisen.

Les flere saker om Kjelsås her

Island-eventyr

Flere øyenbryn ble nok hevet da Kjelsås annonserte at de hadde signert Olav Øby, som står med 43 kamper i Eliteserien for Sarpsborg og Kristiansund og 184 kamper i Obos-ligaen for fem forskjellige klubber. I tillegg til den tidligere nevnte sesongen på Island, som Øby selv synes var eventyrlig.

– Det går ikke an å beskrive det som noe annet enn et eventyr, og jeg er kjempeglad for at jeg fikk muligheten til å oppleve det. Det var en ny fotballkultur og en helt ny kultur med andre mennesker i tillegg til varme elver, vulkaner og lava. Det var mye som var helt nytt og veldig kult, men nå kjennes det å være tilbake igjen i Oslo også, sier Øby og smiler.

En som også er glad for det er Kjelsås-trener Eivind Kampen, som naturlig nok er strålende fornøyd med nyervervelsen.

– Det har forsvunnet mange spillere opp til Eliteserien de siste 12 månedene, så det er godt at vi også kan hente inn noen med den erfaringen med å ha spilt i Eliteserien tilbake til oss. Olav var egentlig på en hylle vi ikke kikket på, så at vi fikk til den signeringen er fantastisk, sier Kampen.

– Venn av klubben

Det å finne seg til rette på Oslos tak har med andre ord ikke vært så vanskelig. For noen av partene.

– Det har vært en ganske behagelig overgang for oss begge ja. Han har jo trent med oss jevnt og trutt i alle år, og vært en venn av klubben. Vi har prøvd oss på han et par ganger tidligere, men nå ble han tilgjengelig litt som bestilt med de spillerne vi har mistet. Så det å få inn en sånn type og spiller inn i garderoben som Olav er, har vært midt i smørøyet, forteller Kampen.

Kjelsås-trener Eivind Kampen er strålende fornøyd med å ha fått Olav Øby inn i spillergruppa på Grefsen.

Kjelsås-debuten gjorde han unna lørdag med 45 minutter i 1-2-tapet for Moss i LSK-hallen.

– Det var godt å spille kamp igjen, og kjekt å være tilbake i norsk fotball. Vi har en god gjeng her med mye potensial, så det var moro å være i gang igjen, sier Øby.

Sjekk Kjelsås’ resterende treningskamper her

Vil hjelpe den yngre garde

Så langt har det blitt ganske lite fotball på verken Øby eller de andre spillerne i Kjelsås på grunn av snø og kulde på Grefsen.

– Starten har vært akkurat så trivelig som jeg forventet, men det har jo blitt mindre fotball en planlagt på grunn av været. Vi har løpt masse, vært mye i gymmen og lagt et godt fysisk grunnlag siden kulda ikke har spilt på lag med oss. Med tre fotballøkter innabords synes jeg det er enda mer imponerende at vi leverer så mye bra og viser så spennende tendenser i dag, sier Øby.

I kampen mot Moss var 29-åringen spesielt imponert over den yngre garden som spilte etter pausen.

– Målet er å bruke den erfaringen jeg har opparbeidet meg etter hvert med spill i Eliteserien, Obosligaen og fra Island til å hjelpe de andre spillerne i klubben. For meg passer det veldig bra å spille i Kjelsås akkurat nå, og jeg håper å bidra til at klubben vinner masse kamper samtidig som jeg hjelper klubbens unge spillere med å utvikle seg, sier Øby.

Deler fra livet som fotballspiller

Gjennom sosiale medier har han også prøvd å lære bort litt om det å være en fotballspiller. Både hvordan han holder seg i form med ulike treningsøkter og hvordan han tar vare på seg selv, men også nå det siste året hvordan hverdagen er som fotballspiller på Island.

– Jeg har egentlig bare delt et innblikk i hverdagen min, og hvordan jeg har det som fotballspiller, og forhåpentligvis er det noen som finner det også interessant. Det blir selvsagt mye fotball, men da jeg var på Island i fjor fikk jeg delt mye derfra også. Jeg synes det er kjekt å dele litt sånt, så du skal ikke se bort fra at det fortsetter, sier Øby.

Nå bærer det opp igjen på Grefsen stadion for en ny treningsuke, der både Øby og Kampen håper de skal få spilt litt mer fotball. Før Stabæk venter i neste treningskamp kommende fredag, også det i LSK-hallen.

– Vi må få spilt litt mer fotball, for det har tidvis vært litt Benny Hill hos oss. Men vi får tro på litt snillere vær i den kommende perioden, sier Kampen som så langt har unngått fristelsen å by opp til snøballkrig på Oslos tak.

– Vi har verken kastet snøballer eller begynt med aktiviteter sammen med skigruppa her i Kjelsås, avslutter Kampen og ler.

Mer fra Dagsavisen