Trikkeligaen

Bakke berømmer Glimt-scoringen: - Men det var jo frispark

VIF-trener Geir Bakke var imponert over Glimts legendariske brassespark i sluttminuttene. Og synes til og med den var så flott at det var greit at det ikke ble blåst av.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vi står i intervjusonen etter et fyrverkeri av en semifinale der alt som skjedde i sluttminuttene ble analysert opp og ned.

Mens vi snakker med Geir Bakke kommer Glimts første målscorer, Ulrik Saltnes bort til ham.

– Men var det ikke frispark? (Moumbagnas brassespark).

En stor prestasjon

– Jo visst var det det, svarer Geir Bakke. Og utdyper overfor Dagsavisen:

– Det er jo farlig spill og ute på banen ville det vært frispark. Stikker man fram hodet i den duellen blir man jo svimeslått. Men å få et slikt treff på det tidspunktet inne i 16-meteren er det jo bare å berømme, sier Geir Bakke.

Faris Moumbagnas drømmetreff ble den storr snakkisen etter kampen. Men det var enda mer å ta tak i.

For på overtid kunne VIF utlignet til 3–3 og fått ekstraomganger, men da viste Glimt-keeper Nikita Haikin en redning av de het sjeldne på Eneo Bitris heading.

– Hvordan han får vridd seg bakover der, skjønner jeg ikke. Det var noen prestasjoner her som vi bare må berømme, sier Geir Bakke.

Bodø/Glimts målvakt Nikita Haikin vinner kamp om ballen med Vålerengas Andrej Ilic under semifinalen i cupen.

Store øyeblikk

Glimt-trener Kjetil Knutsen var også overrasket og glad over det han så i sluttminuttene. Han syntes Vålerenga slapp til altfor mye.

– Jeg vet at Moumbagna har mange flotte avslutninger å by på, men at han hadde dette i seg, visste jeg ikke. At vi også har en matchvinner i mål, er slikt som hjelper en på vei til cupfinale, sier Knutsen til Dagsavisen.

I finalen skal Glimt opp mot Molde, laget de tapte 0-1 for i finalen for to år siden. Bodø/Glimt er ikke blitt cupmestere siden 1993.

Knutsen var misfornøyd med at VIF kom til mange innlegg og sjanser.

- Det er mye slurv av oss i bakre ledd. Men akkurat her handlet det jo bare om å vinne, sa han.

Igjen tidlig baklengs

I Vålerenga var man fornøyd med prestasjonen, men skaper igjen trøbbel for seg sjøl ved å gi bort et mål tidlig.

– Dette har skjedd i hele år og er noe vi må få bort. Men vi kommer igjen og skaper nok sjanser. I perioder får vi til eget spill og vi scorer to fine mål. Det får vi ta med oss. Det sitter en gjeng i garderoben nå som synes det er veldig surt og vemodig ikke å få en cupfinale, men samtidig kjenner de på hvilken god fotballkamp de var med på å lage, sier Geir Bakke.

– Hvordan nullstille seg og restituere nå til en svært viktig kamp igjen i bunnstriden i Eliteserien, borte mot Sandefjord søndag?

– Vi må bruke hver time riktig. To dagers hvile er egentlig en for lite, det viser all forskning. Men vi må bare gjøre det beste ut av det, sier han.

Da tror han også Stefan Strandberg er tilbake igjen etter noen dagers sykdom.

– Han ville spille mot Glimt også, men har ligget med feber, så det gikk ikke. Men han er nok med igjen søndag, sier Bakke.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenNyeste fra Dagsavisen.no: