Trikkeligaen

Kjelsås yppa seg mot Molde: – Dette kunne vært øyeblikket vårt

Kjelsås yppa seg mot Molde i cupens semifinale på Grefsen stadion. På overtid fikk kaptein Ola Bjørnland sjansen de hadde venta tålmodig på.

Grefsen stadion (Dagsavisen): Onsdag var endelig dagen kommet for Kjelsås. Cupsemifinale mot store Molde, og selv om gjestene tok ledelsen allerede før det var spilt fem minutter klarte Kjelsås å gjøre det til en spennende affære.

Det var et Kjelsås-lag som turte å være offensive, men trener Eivind Kampen turte ikke å åpne opp matchen noe mer enn de gjorde mot slutten, som de til slutt tapte 0–1.

– Man sitter jo og grubler på det hele tida, når det ligger og vipper der; skal vi gjøre noe juba juba-streker, og trekke opp noe vilt av hatten? Men jeg tror kvaliteten i Molde er så stor at i det øyeblikket du åpner opp kampen for mye så dreper dem deg veldig fort, sier han til Dagsavisen etter kampslutt.

Selv med en kontrollert avslutning på oppgjøret, følte Eivind Kampen at Kjelsås kom til å få mulighetene sine – og det gjorde de. Halvannet minutt på overtid datt ballen ned i beina til kaptein Ola Bjørnland, som vendte 180 grader og skjøt, men skuddet gikk på utsiden. Cupeventyret tok slutt to minutter seinere.

– Jeg følte meg sikker på at vi kom til å få ett, eller to øyeblikk – en dødball – hvis vi fortsatte å være solide, og det gjorde vi. Vi fikk den siste til Ola der, som kunne vært øyeblikket vårt, sier Eivind Kampen.

Kapteinen selv peker på at det er kvaliteten som ble avgjørende i onsdagens kamp.

– Andre omgangen var veldig sterk av oss egentlig, og det er synd at vi ikke har den kvaliteten som skal til for å sette de sjansene vi har. Molde scorer på en av sine, det er forskjellen, sier Bjørnland til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet.

Ola Bjørnland fortviler etter at skuddet på overtid gikk på feil sida av stanga.

Skudd i tverrliggeren

Sjansen til Bjørnland på overtid var ganske stor, men det var slett ikke den eneste muligheten til Kjelsås. I første omgang dundret nemlig Leo Bech Hermansen ballen i tverrliggeren bak Moldes keeper.

– Jeg tenkte at jeg bare skulle kline til egentlig. Det så egentlig ikke ut som det var så nærme fra den vinkelen jeg hadde, men den får en dupp på slutten der, og det er vel kanskje den største sjansen vår, sier Leo Bech Hermansen til Dagsavisen.

– Vi klarer å hamle opp bra med Molde, og du hører jo det at de er ganske fornøyde med seier, fortsetter han, og kikker ned mot garderoben der Molde feirer.

Saken fortsetter under bildet.

Leo Bech Hermansen banka ballen i tverrliggeren i første omgang.

– En snodig følelse

Men Kjelsås klarte aldri å få ballen i mål denne spesielle onsdagskvelden, og dermed endte cupeventyret til Kjelsås ett steg unna Ullevaal. Det byr på spesielle følelser for treneren.

– Det er faktisk jævlig rart. Jeg syns jo vi gjør en helt suveren prestasjon, og lever inn. I sum kanskje litt logisk at det lever helt inn også, så man er utrolig stolt av det gutta har skvisa ut. Så blir man selvfølgelig litt skuffa når det er så nært også da. Så det er en litt snodig følelse, men herregud – veldig, veldig stolt av den prestasjonen, forteller Eivind Kampen.

– Man sitter med en følelse at det var utrolig gøy, men også at man kanskje aldri vil få oppleve noe lignende igjen …

– Ja, og den følelsen er jo litt sterk da. Det er jo sjeldent, så man må ta det til seg. Oppgaven er så svær den kan bli, så man må prøve å minne seg på at det var veldig bra levert, svarer Kampen.

Saken fortsetter under bildet.

Kjelsås-trener Eivind Kampen.

En historisk kveld

Og det var veldig bra levert av Kjelsås, og selv om reisen tok slutt i semifinale føltes dette likevel ut som en kveld – og en sesong – det kommer til å bli snakka om i all framtid på Kjelsås og Grefsen.

– Ja, utvilsomt, og det siger sikkert inn mer og mer. Den reisen – som man sier så fint – har jo vært fryktelig kul. Ikke bare for gutta, laget, og klubben, men for hele lokalmiljøet, og en del nye supportere som har dukka opp. La oss bygge videre på det, sier Kampen.

– Det er det største jeg har gjort på en fotballbane, så jeg er glad for at jeg fikk lov til å være med på det, avslutter Bech Hermansen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen