Trikkeligaen

Bakke om Glimt-utfordringen: - De skal dekke 7000 kvadratmeter de også

Vålerenga har seks kamper uten tap og går for den sjuende på Asmyra. Geir Bakke vet i hvert fall i teorien hvordan.

Bodø/Glimt er Vålerengas motstander i to kamper på rad nå, i serie og cup.

– Den neste kampen er alltid den viktigste, sier VIF-trener Geir Bakke, som ikke rangerer viktigheten av dem.

Poeng i den første gir etterlengtet ro og trygghet i VIF-miljøet i kampen for å berge plassen. Seier i den andre gir Vålerengas første cupfinale på femten år.

Sterke bortekamper

Bodø/Glimt kommer fra en frustrerende 0–0 kamp i conferenceligaen i Sveits torsdag. VIF har fått en hel treningsuke etter den svært viktige og etterlengtede seieren over Aalesund, 3–1 sist søndag.

Vålerenga har levert to sterke bortekamper mot lag på Glimts nivå. Først 0–0 i Molde, så 1–1 mot dagens serieleder Viking i Stavanger.

Kampbildet kan bli ganske likt på søndag også.

For Geir Bakke har tenkt mye på hva som er koden for å slå de gulkledde fra nord.

Må ha eget spill

– Møter du dem høyt i banen så tar de deg ofte på presist spill gjennom ledd, de skaper overtall ute på sidene, de fyller opp fremover. Ligger du lavt for lenge blir det så mye trafikk og så mange situasjoner foran eget mål at det skjer noe til slutt, sier han.

– Så hva er nøkkelen?

– Middelet er å klare å ha sitt eget spill, å få dem til å forholde seg til oss i hvert fall i perioder. Det krever mye, for de forflytter seg fort og mørner ofte motstanderen. Men det er 7000 kvadratmeter de også skal dekke. Så hvis man klarer å posisjonere seg godt, ikke la dem treffe i presspillet sitt, få dem i konfliktsituasjoner, hvem skal ta hvem, da kan man få til noe. Men man må ha litt marginer og rett og slett litt flaks også.

– Men flere har greid det i det siste?

– Ja, Tromsø var veldig flinke mot dem (seier 2–0 på Aspmyra). HamKam fikk også til mye, de tvang Glimt til å løpe hjemover, men ble selv satt under et voldsomt press, sier Bakke.

Dette må VIF unngå

Kampen på Briskeby endte 4–4. Uka etter det spilte Glimt 1–1 mot Rosenborg på Lerkendal.

Det er bekreftelsene på at Glimt er ikke like suverene som før.

– Det er flere som slår seg løs mot dem nå fordi de vet det er middelet. Man har alt å vinne, ingenting å tape. Men det krever en enorm disiplin i defensiv struktur, sier VIF-treneren og legger til.

– Kontring på kontring er ikke smart. Får vi kontringer på dem, må de avsluttes, sier Geir Bakke, som ikke var fornøyd med alt han så i seieren mot Aalesund.

– Vi slipper til for mange sjanser. Og vi slipper inn for enkle mål. Det siste er blitt bedre, vi har vel ett baklengs i snitt på de seks siste. Men det er mulig å forbedre.

Må endre på mannskapet

Påfølgende torsdag er det nytt oppgjør mot Glimt i semifinalen i cupen på Intility.

Da ser VIF-treneren for seg endringer i mannskapet.

– Ja, det er naturlig. Etter semifinalen har vi bare to hviledager før kampen borte mot Sandefjord. Så vi må bruke litt sunn fornuft her med tanke på belastning, sier han.

Søndagens kamp på Aspmyra har avspark klokka 17.00.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

FAKTA

Vålerengas neste kamper:

Søndag 24.9: Bodø/Glimt (b)

Torsdag 28.9: Bodø/Glimt (cup h)

Søndag 1.10: Sandefjord (b)

Søndag 8.10: Brann (h)

---

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: