Årsverste av helt blodfattig Skeidlag. - En vekker for oss

(Kongsvinger - Skeid 5-0). Når man taper alle dueller er det vrient å vinne fotballkamper. Skeids første omgang på Gjemselund 16. mai var historisk svak. - Dette var litt sjokkerende, dette så vi ikke komme, sier Skeid-trener Gard Holme.

Alt gikk galt: Intet press, ingen aggressivitet og når man på en slik dag også skal prøve å spille seg ut bakfra, måtte det gå galt.

Det tok 44 minutter før vi noterte første Skeid-avslutning mot mål da Erik Nordengens skudd ble blokkert.

Regelrett utspilt

Før det hadde de tapt denne kampen på alle parametere. Vegards Hansens Kongsvinger skjønte kanskje ikke hvor lett de fikk det.

Alle de tre målene før pause kom etter lekent ett-touch-spill der stillestående Skeid-spillere var perfekte kjegler å passere.

Og alt skjedde foran de 50 Skeid-oksene som trodde de skulle få en alle tiders 16. mai-kveld. I stedet økte vissheten om en ny sesong i bunnstriden ligger foran.

Drøye kvarteter var spilt da Harald Holter og Martin Vinjor spilte trekant, og sistnevnte banket Kongsvinger i ledelsen.

Ti minutter senere er det Kongsvingers luxembourgske forsvarer Lars Krogh Gerson som rapper ballen fra Kristoffer Hoven 30 meter fra Skeids mål og setter opp et nytt entouch-angrep som ender med scoring av Joacim Holtan.

I hoftefest

Samme mann setter 3–0 sju minutter før pause da Kongsvinger igjen rundspiller et passivt Skeid-forsvar og innlegget fra Fredrik Holme kan Holtan spasere inn fra en meter. Skeid-forsvarer Anders Johan Johansen sto med begge hendene godt plantet på knærne da han så hva som kom.

Da så dette ut som en cupkamp mellom et 1. divisjonslag mot et lag fra lavere divisjoner.

Og det kunne vært mye verre. Men de sju andre avslutningene fra Kongsvinger gikk enten på keeper eller utenfor.

Bommet på straffespark

Skeid byttet av en eller annen grunn ut fire mann fra 1–4 tapet for Start, det var jo en kamp Skeid var med i hele veien. Disse var ute: Fredrik Flo, David Hickson, Marcus Melchior og Maxwell Effiom.

Her ble det nytt mannskapsbytte ved pause da tre mann måtte ut: Hayder Altai, Erik Nordengen og Johnny Buduson.

Noe måtte man prøve på.

Da fikk vi i hvert fall se et lag som ville noe fra start. Maxwell Effiom brukte sin hurtighet, fikk straffespark og Skeid kunne kommet inn i kampen igjen fire minutter etter pause.

Men straffesparket fra Kristoffer Hoven lå den svenske KIL-keeper August Strömberg nede og holdt sikkert.

Ja, det var en slik kveld for Skeid.

Under streken, flest baklengs

Og da fortsatte i stedet sjanse-produksjonen på motsatt side. Kongsvinger kunne scoret både en og to ganger før Mads Haakenstad endelig fikk uttelling fra bakre stolpe etter et hjørnespark.

Kristoffer Hoven hadde en god avslutning rett før slutt: Stang ut.

Så kom den siste scoringen i siste spilleminutt som oppsummerte hele kampen: Henning Tønsberg Andresen spilte tilbake til egen keeper, pasningen ble for svark og KIL-veteran Adem Güven snappet den opp og sendte den i tomt bur.

Skeid slo Kongsvinger 4–0 på Nordre Åsen i det som var en kjempehøst i fjor. Men man kan ikke lene seg på den lenger.

Fotball er her og nå, denne kampen var en realitetssjekk for Skeid. Nasjonaldagen kan feires fra direkte nedrykksplass. Laget har sluppet inn 19 mål på sine åtte første kamper, klart flest i denne ligaen.

Holme: - Feil fokus

Gard Holme var skuffet, men fattet da Dagsavisen snakket med ham etter kampen.

- Dette så vi ikke komme. Kanskje vi hadde feil fokus og feil kampplan. Vi var fornøyd med mye spillemessig tross 1-4 for Start og trodde vi skulle forstette her. Men så er Kongsvinger først i alt fra start og vi kommer ikke inn i kampen. Dette er en skikkelig wake-up-call for oss, sier Holme.

Det er på grunn av tett kampprogram han byttet mange spillere fra start.

- Kanskje vi burde byttet enda flere.

- Marcus Melchior satt på benken hele kampen?

- Ja, han er en av dem som må hviles litt og det var ingen grunn til å sette innpå han etter pause når denne kampen ble som den ble, sier Holme.

- Vi må stå i det etter slike svake prestasjoner som dette også. Heldigvis kommer det kamper kjapt som kan rette opp dette, avslutter han.

Neste kamp spilles hjemme mot Mjøndalen kommende søndag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

1. divisjon menn, 8. serierunde tirsdag:

Kongsvinger – Skeid 5–0 (3–0)

Gjemselund stadion: 1454 tilskuere:

Mål: 1-0, Martin Vinjor (16), 2–0 Joacim Holtan (25), 3–0 Joacim Holtan (38), 4–0 Mats Haakenstad (70), 5-0 Adem Güven (90).

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre.

Kongsvinger (3-2-3-2): August Strömberg – Fredrik Holmé, Lars Krogh Gerson (Marius Øien Damhaug fra 83.), Victor Grodås (Daniel Lysgård fra 45.) – Martin Vinjor, Marius Aamodt Eriksen (Mats Haakenstad fra 13.) – Vegard Leikvoll Moberg, Harald Holter, Jesper Grundt – Ludvig Langrekken (Adem Güven fra 46.), Joacim Holtan (Odin Høiland fra 78.).

Skeid (4-3-3): Simen Vidtun Nilsen – Anders Johansen, Per-Magnus Steiring, Hayder Altai (Fredrik Flo fra 45.), Henning Andresen – Florind Lokaj, Torje Naustdal (Mads Aaserud fra 69.), Bendik Rise (Fredrik Vinje fra 70.) – Erik Nordengen (Ulrich Ness fra 45.), Kristoffer Hoven, Johnny Buduson (Maxwell Effiom fra 45.).

Øvrige kamper tirsdag: Moss – Åsane 1-0, Bryne – Jerv 0-0, Fredrikstad – KFUM Oslo 1-0, Kristiansund – Ranheim 3-2, Mjøndalen – Raufoss 3-0, Sogndal – Hødd 1-0, Start – Sandnes Ulf 3-3.