Trikkeligaen

Skeid med forsvarseksperiment i generalprøven

(Skeid - Strømmen 2-1). Skeid imponerte ingen mot 2. divisjonslaget Strømmen, men vant likevel den siste testen før seriestart.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Neste mandag starter serien for Skeid, men i den siste testen før alvoret sparkes i gang skremte ikke Skeid vannet av konkurrentene i 1. divisjon.

For de fikk det tidvis tøft mot 2. divisjonslaget Strømmen, hjemme på Nordre Åsen. Spesielt etter pause.

For i første omgang hadde Skeid god kontroll på begivenhetene, og slapp egentlig ikke til Strømmen i det hele tatt. Selv hadde Skeid noen fine muligheter, og var nær ved å ta ledelsen allerede etter ti minutter, da både Kristoffer Hoven og Bendik Rise fikk avslutta inne i feltet, men gjestenes keeper, samt tverrliggeren sto i veien. Det skulle gå 20 minutter til før Skeids første satt. Det kom etter at Maxwell Effiom ble lagt i bakken av Sebastian Gjelsvik inne i feltet. Straffen satte Effiom selv forbi Strømmens målvakt.

Saken fortsetter under bildene.

Sebastian Gjelsvik fortviler etter at han taklet Maxwell Effiom, og lagde straffe, i første omgang.


Formasjonsendring ga ingen gode svar

Skeid kom ut i en 5-3-2-formasjon, der Hayder Altai opererte som en sentral, framheva stopper. Det fungerte veldig bra for Skeid før pause.

– Det var en løsning vi ønska å prøve, og det fungerte greit egentlig. Vi hadde ganske god kontroll bakover.

Men etter hvilen, og utover i andre omgang gjorde Skeid-trener Gard Holme noen bytter, la om formasjonen, og avslutta med et mer offensivt lag. Det ga ikke like mange positive svar.

– Vi bommer litt i presset vårt i andre omgang, og bommer litt både med, og uten ball. Det får så være, vi får se på video og rydde opp i det. Førsteomgangen er grei minus. Andre omgang er for dårlig, konstaterer Skeid-sjefen.

– Er de elleve du starta med, de som per nå er de elleve beste?

– Det vil jeg egentlig ikke si. Det er en pluss/minus femten mann som er ganske jevne. Det spørs litt på spillertyper og taktikk man velger, og sånne type ting. Det er vrient å si at Melchior og Buduson ikke er i nærheten av førsteelleveren, svarer Holme.

– Så det er ikke de som ville starta, dersom det var første serierundei dag?

– Nja. Hadde det vært seriestart i dag, så er det nok en tre-fire mann som kunne starta, som ikke gjorde det.

Saken fortsetter under bildet.

Skeid-trener Gard Holme var ikke helt fornøyd med det laget hans leverte i generalprøven, mot Strømmen.

– Kjipt å være det ene laget det blir blåst mot

Uansett hva årsaken var, så tapte Skeid seg etter pause, og det var lite å si på at Strømmen utligna drøyt 20 minutter før slutt, på indirekte frispark.

Det fikk de etter at Bendik Rise la en høy ball ned til målvakt Lars Martin Kvarekvål, som tok ballen med hendene.

– Jeg syns jo dommere er alt for feige til å dømme på akkurat det jeg, for det er veldig mange situasjoner det burde dømmes på. Det er bare litt kjipt å være det laget som får det mot seg, humrer Holme.

Men om Holme syns frisparket var greit, så var han mye krassere mot det Skeid leverte på frisparket, da Strømmen lurte ballen gjennom muren, og inn i målet.

– Vi må jo gjøre det ordentlig da. Det hjelper jo ikke med en mur, hvis alle bare stikker av. Det var jo bare å sette ballen i tomt mål. Det er litt dumt da, men bra det skjedde i en treningskamp, sier han, og legger til:

– Det har vi ikke trent så mye på i det siste, men de veit egentlig hva de skal gjøre da også altså.

Dette var også det siste Lars Martin Kvarekvål gjorde, før han ble erstattet av Skeids nyervervelse - Isak Solberg. 19-åringen signerte for Skeid på deadline day (fredag), og holdt nullen de siste tjue minuttene.

Johnny Buduson gratulerer Erik Nordengen med det som skulle vise seg å bli den matchavgjørende scoringen.

Nordengen avgjorde

Da kampen gikk inn i de siste tjue, sto det med andre ord og vippa. Avgjørelsen falt i det 77. minutt. Vertene angrep ute til høyre, og Andreas Stensrud la opp ballen for Bojang, som slo ballen inn på bakerste stolpe. Der dukket Erik Nordengen opp, og stanget inn kampens siste mål.

Strømmen var riktignok svært nære 2-2, fem minutter før slutt, da et tilbakespill ble snappet opp av en Strømmen-forsvarer, men skuddet gikk på utsida av målet.

Helhetsinntrykket etter kampslutt var at Skeid må heve seg før Sandens Ulf venter på bortebane i seriepremieren neste mandag. Holme virka imidlertid ikke veldig stressa.

– Nei, men er det ikke sånn det skal være i en generalprøve a? Skal knote litt da, sånn at det sitter i premieren, smiler han, før han oppsummerer:

– Vi spilte vel en grei førsteomgang. Litt mye knot, og ikke helt flyt og rytme i det, men vi bør score en tre-fire mål. Men andreomgangen er VM i balltap, så da spiller vi ikke noe god fotball. Vi får rodd det i land, og heva oss litt etter at vi slipper inn det målet.

Saken fortsetter under bildet.

Sesongens siste treningskamp ble tett, og tøff for David Hickson og lagkameratene i Skeid.

Klar for Sandnes Ulf

Til tross for at Skeid allerede har spilt en cupkamp i oppkjøringa (1-3-tap mot Molde), gleder Holme seg nå til å komme ordentlig i gang med sesongen.

- De blir moro å komme seg ut av vinterdvalen. Vi gleder oss til å spille ordentlige kamper med fult publikum, og at det betyr noe

– Og du er helt trygg på at det blir tre poeng i Sandens neste mandag?

– Ja, jeg kan ikke skjønne noe annet, avslutter Holme, med en latter.

---

KAMPFAKTA

Treningskamp menn lørdag:

Skeid - Strømmen 2-1 (1-0)

Nordre Åsen: Ca. 100 tilskuere.

Mål: 1-0 Maxwell Effiom (30′), 1-1 Brage Naustdal (70′), 2-1 Erik Nordengen (77′).

Skeids lag: Lars Martin Kvarekvål (Isak Solberg, (69′) - Henning Andresen, Hayder Altai (Marcus Melchior, 46), Per-Magnus Steiring, Fredrik Flo, David Hickson (Fredrik Vinje, 75) - Ulrich Ness (Sulayman Bojang, 46), Torje Naustdal (Florind Lokaj, 69), Bendik Rise (Andreas Stensrud, 75) - Maxwell Effiom (Johnny Buduson, 46), Kristoffer Hoven (Erik Nordengen, 69).

---


Mer fra Dagsavisen