Skeid etter tapet for Lyn: - En litt avansert treningsøkt

(Skeid - Lyn 2-4). Skeid irriterte seg over fire baklengsmål mot naboen fra divisjonen under. Men Skeid så på kampen som en litt avansert treningsøkt.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Lyn scorer heftig mot sine Oslo-kollegaer i treningskampene. Fire mål mot Kjelsås, tre mot KFUM Oslo (tapte 3-4) og fire mot Skeid.

Lyns reaksjoner etter moroa på Nordre Åsen kan du lese her.

– Nei, vi liker ikke å tape fotballkamper og Lyn har et godt lag. Det hadde de i fjor, og det har de i år. Men dette ble lagt opp som en veldig god treningsøkt der det var forskjellige ting vi skulle fokusere på. Vi benyttet veldig mange spillere og hvordan Skeids startellever vil se ut til seriestart lurer jeg på også, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Tidlige bytter

Her ble halve laget byttet ut etter en halvtime og enda flere kom inn etter pause. Nye konstellasjoner skulle prøves ut.

Men i denne fasen scoret Lyn tre mål og det var jo ikke meningen.

Tidlig ettermiddag i øsende regnvær trakk ikke de store massene til Nordre Åsen, men det var heller ikke ventet.

Både Bastionen og Oksene glimret med sitt fravær.

Hadde det vært en tellende kamp kunne dette blitt omtalt som en festforestilling. Seks scoringer kunne gjerne vært minst ti, med litt skarpere avslutninger. For her fikk også keeperne vist seg fram. Lyns Alexander Pedersen måtte ut i full strekk etter pause, det måtte også Skeids keeper etter pause, prøvespilleren Isak Solberg.

Men det ble som sagt en avansert treningsøkt, det var i hvert fall slik Skeid så på det.

Lyn la seg lavt

Lyn i sine hvite trøyer la seg veldig lavt fra start, før de plutselig satte inn presset høyt. Og det var litt typisk for denne kampen. Lyn pushet opp og ned i perioder.

Laget er som kjent nyopprykket til 2. divisjon der de skal krige mot blant andre Kjelsås og Grorud om å ta enda et steg opp.

Den første scoringen kom etter et frispark ute fra høyre der Lyns fikk fritt spilerom inne i Skeid-feltet og midtstopper Daniel Schneider headet ballen ned i hjørnet.

Det så veldig enkelt ut.

– Ja, der er vi sløve som ikke klarer å stå imot, sier Gard Holme.

Så la de seg tilbake igjen og lot Skeid trille ball, et Skeid-lag som nå startet med nykommeren Torje Naustdal i den dype midtbanerollen.

Så kom alle Skeid-byttene etter en halvtime som selvsagt preget de neste minuttene. Det ga litt strukturell ubalanse og plutselig fikk tidligere Skeid-spiller Ibba Laajab stå ganske alene på 18 meter og banke inn Lyns andre scoring.

Det virket som om Skeid-keeper Lars Kvarekvål ikke så utgangen på det skuddet.

Sjansebonanza

Etter pause var byttene mange og sjansene enda flere. På begge sider. Men da Anders Bjørntvedt Olsen avsluttet et flott angrep ved å score Lyns tredje, var jo dette i ferd med å bli pinlig, resultatmessig, for Skeid.

Og da svarte de.

Skeid-spiss Maxwell Effiom løp seg til et straffespark (riktig dømt) og satte det selv i mål.

Like etter viste han sin hurtighet da han elegant vippet inn Skeids andre scoring.

– Ja, jeg er lett og fin i kroppen og vi skapte mange sjanser etter pause. Dette var en nyttig kamp for oss, sier Effiom til Dagsavisen.

Skeids Maxwell Effiom (t.v.) scoret begge Skeids mål mot Lyn på Nordre Åsen onsdag.

Da jaktet Skeid utligningen og særlig Andreas Stensrud fikk noen store sjanser, men da viste Lyn-keeper Alexander Pedersen sin rekkevidde.

I stedet kontret Lyn inn sitt fjerde mål der Brage Hylen var siste spiller på ballen. Og Lyn kunne scoret enda flere på sine store sjanser.

– Det store flertallet som ikke har sett kampen, ser jo resultatet og lurer på hva som skjedde?

– Jada, og jeg skal ikke si at vi ikke bryr oss om resultater. Men dette var en av tre kamper på en uke og den som var plukket ut til flest bytter. Søndagens kamp mot Fredrikstad blir annerledes, den behandler vi som en fullverdig kamp.

En av mange som fikk etterlengtet spilletid var Felix Leenborg Anthonessen, opprinnelig midtbanespiller,men brukt som midtstopper etter pause. Han har vært langtidssskadet, men fikk sine første minutter på treningsleiren i Tyrkia.

I søndagens kamp mot FFK spiller også Marcus Melchior, som ikke var i troppen onsdag. Men han matches bevisst forsiktig og trener omtrent som normalt.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

Treningskamp menn onsdag:

Skeid – Lyn 2–4 (0–2)

Nordre Åsen: Ca. 60 tilskuere.

Mål: 0–1 Daniel Schneider (18), 0–2 Ibba Laajab (36), 0–3 Anders Bjørntvedt Olsen (60), 1–3 Maxwell Effiom (straffe 62), 2–3 Maxwell Effiom (75), 2–4 Brage Hylen (84).

Gult kort: Mads Aaserud, Skeid

Skeid: Lars Kvarekvål (Isak Solberg fra 46) – Sulayman Bojang, Per Magnus Steiring (Felix Leenborg Anthonessen fra 46), Hayder Altai (Anders Johansen fra 30), Fredrik Flo (Ousmane Diallo fra 30), – Kristoffer Hoven (Andreas Stensrud fra 46), Bendik Rise (Mads Aaserud fra 30), Torje Naustdal (Fredrik Vinje fra 46), Ulrich Ness (Florind Lokaj fra 30), Erik Nordengen (Kasper Omdahl fra 30) – Johnny Buduson (Maxwell Effiom fra 30).

Lyn: Alexander Pedersen - Håvard Meinseth (Martin Bakken fra 46), Daniel Schneider (August Randers fra 60), William Sell, Erlend Sivertsen (Christopher Lindquist fra 46) - Julius Skaug (Henrik Elvevold fra 46), Even Bydal, Herman Solberg Nilsen - Anders Bjørntvedt Olsen (Markus Ottesen fra 9.), Ibba Laajab (Andreas Hellum fra 7.), Ole Breistøl (Brage Hylen fra 46)