Trikkeligaen

Landslagene tømmer Vålerenga

Vålerenga skal møte Sveriges mesterlag Häcken lørdag. Men hvem i all verden skal spille?

Det lurer også trener Dag-Eilev Fagermo når han ser lista over spillere som ikke kan møte opp til trening på Intility denne uka.

15 navn er ute av spill, inkludert alle de fire midtstopperne i stallen.

– Vi trenger vel kun en minibuss til Göteborg, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Kapteinen sjøl, Stefan Strandberg, er den eneste på A-landslaget. Det laget samles til første trening i Marbella mandag kveld til bortemøtene mot Spania (lørdag) og Georgia (tirsdag om en uke) i kvalifiseringen til EM i 2024. Det betyr at han ikke er tilbake på VIF-trening før i slutten av neste uke.

Og ettersom stopperne Aron Kiil Olsen og Henrik Hegghem er med U21-landslaget og stoppertalentet Aleksander Hammer Kjelsen med G17-laget, har ikke laget flere rene stoppere igjen.

– Vi har jo Fredrik Oldrup Jensen i bakhånd og så skal vi nok finne en til. Men jeg har diskutert dette med Per-Mathias Høgmo (Häcken-trener). Han er veldig oppsatt på at kampen spilles ettersom det er deres siste treningskamp før Allsvenskan starter, sier Fagermo.

Det kan også bli aktuelt å låne spillere fra Häcken til å sitte på VIF-benken.

– Det er kanskje unikt i Norge at vi har 15 spillere ute på forskjellige landslag, det er en honnør til VIF, men det skaper utfordringer for oss selvsagt, sier Fagermo.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

FAKTA

Disse VIF-spillerne er på tur med landslagene denne uka:

NORGE A: Stefan Strandberg.

NORGE U21: Magnus Sjøeng, Aron Kiil Olsen, Henrik Heggheim.

NORGE U20: Odin Thiago Holm, Seedy Jatta, Mathias Emilsen.

NORGE G19: Magnus Bech Riisnæs, Jacob Dicko Eng.

NORGE G17: Magnus Stær-Jensen, Max Bjurstrøm, Aleksander Hammer Kjelsen, Stian Thorstensen, Jones El-Abdellaoui, Filip Torvaldsen.


Mer fra Dagsavisen