Trikkeligaen

Skeid med tre kamper på en uke. Tøffere kamp på midtbanen

Tre kamper å en uke. Tøffere kamp om midtbaneplassene. Skeid mener de er bedre rustet enn i fjor.

Etter å ha slått Arendal 5–0 lørdag, fortsetter Skeid treningskampkjøret mot Lyn på Nordre Åsen onsdag før de møter Fredrikstad borte kommende søndag.

– I løpet av oppkjøringen vil vi ha en uke med tre kamper for å nærme oss realismen i sesongen. Det handler om miks av trening og kamper. Så har vi en del spillere å velge blant, vi har økt konkurranse om plassene, men vi har ikke større stall enn andre, sier trener Gard Holme til Dagsavisen.

Økt konkurranse

Det er særlig på sentral midtbane Skeid nå har mange alternativer.

En av nykommerne heter Fredrik Vinje og startet sentralt mot Arendal.

I cupkampen mot Molde spilte han 2. omgang som innbytter for Marcus Melchior, som regnes som ankeret i dette Skeid-laget.

– Ja, jeg liker meg best som sentral midtbanespiller der jeg får utnyttet litt av løpskraften, sier Fredrik Vinje til Dagsavisen, vel vitende om at plassene på laget kan bli tøff.

Han kommer fra 59 kamper i OBOS-ligaen med Stjørdals/Blink, laget som endte sist i fjor, men slo Skeid 1–0 i siste kamp, en kamp Vinje spilte.

Han var på prøvespill i Skeid i vinter før han ble signert i februar.

Fra Trondheim

Gard Holme forklarer hvorfor.

– Han er en dyp midtbanespiller med godt overblikk og vi trenger alternativer på midten. Nå har vi jo også fått inn Torje Naustdal (fra Haugesund), så da får vi økt konkurranse om plassene.

I tillegg er Bendik Rise og Florind Lokaj aktuelle, Ulrich Ness kan også spille sentralt hvis nødvendig og fra et langt skadeopphold er Felix Leenborg Anthonessen også på vei tilbake.

Vinje (som rundet 25 år søndag) er glad for velkomsten i Skeid og liker gjengen han er blitt en del av.

Han startet med fotball i Nardo i Trondheim, deretter var han seks år i Rosenborg-systemet (gutte- og juniorfotball) før han kom til Blink i 2018. Da var det en klubb som skulle satse, men møtte veggen økonomisk i fjor da alle spillerne ble fristilt.

Kanskje det er derfor Fredrik Vinje nå studerer økonomi og administrasjon på BI i Nydalen ved siden av satsingen i Skeid.

– Ettersom vi nå delvis trener på dagtid legger jeg opp til dobbelt så lang studietid. Det er en veldig fin kombinasjon, sier han.

Etter de tre kampene denne uka, har Skeid Strømmen i siste treningskamp 1. april før seriestarten borte mot Sandnes Ulf 2. påskedag (10. april).

PS. Skeid har to spillere ute med langtidsskader: Morten Renå Olsen og Emil Tjøstheim.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

FAKTA

Skeids kamper før seriestart:

Frigg 6-4, Bærum 2-2, Raufoss 0-3, Moss 1-0, Ull/Kisa 0-3, Kjelsås 0-0, FC Alay Osh 2-0, Molde 1–3 (cup), Arendal 5–0.

Onsdag 22. mars: Lyn (Nordre Åsen)

Søndag 26. mars: Fredrikstad (Fredrikstad stadion)

Lørdag 1. april: Strømmen (Nordre Åsen)





Mer fra Dagsavisen