Trikkeligaen

Her avgjør Riisnæs i Vitinhos VIF-debut

(Vålerenga – Fredrikstad FK 1-0). Et flott langskudd fra Magnus Bech Riisnæs ble tungen på vektskålen for VIF i treningskampen mot FFK. Brasilianske Vitinho fikk sin Vålerenga-debut fra benken.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vålerenga jaktet en seier etter det tunge 1-3-tapet mot Brann forrige uke, og fredag ble det en knepen seier i kaldt, solfylt vær hjemme mot Fredrikstad foran 300 tilskuere. 18-åringen Riisnæs, som sikter mot sitt gjennombrudd i VIF-trøya i år, ble eneste målscorer.

– Det var deilig å avgjøre her. Det var en fin respons fra laget etter tapet mot Brann. Vi styrte kampen og kunne ha vunnet mer, så jeg er fornøyd, sier Riisnæs til Dagsavisen.

Et skår i gleden var at Vålerengas viktige midtbanemann Henrik Bjørdal, som ble erstattet av nettopp Riisnæs, måtte tidlig ut med skade etter å ha blitt sparket ned av en Fredrikstad-spiller. VIF-trener Dag-Eilev Fagermo mente det burde ha vært rødt kort i situasjonen, men fikk ikke gehør av dommer Ola Hobber Nilsen.

Vålerengas Henrik Bjørdal måtte tidlig ut med skade i kampen mot FFK.

Les alt om Vålerenga her!

Vålerenga-keeperen slapp med skrekken

Et høydepunkt for de frammøtte blant hjemmefansen var at Vitinho (19) fikk sin debut for Vålerenga. Brasilianeren, som fikk en halvtime som innbytter, fikk to gode muligheter til scoring, men det ble bare nesten en drømmedebut for nykommeren fra Palmeiras.

VIF-keeper Magnus Sjøeng holdt på å forære Fredrikstad en scoring etter et knapt kvarters spill, men gjestene klarte ikke å utnytte sisteskansens svake utspill.

Torgeir Børven fikk nettsus etter corner fem minutter før pause, men ble avvinket for offside etter litt klabb og babb. VIF-trener Dag-Eilev Fagermo var svært uenig på sidelinjen, men fikk heller ikke denne gang gehør av Hobber Nilsen.

Magnus Bech Riisnæs og Vålerenga feirer 1-0-scoringen mot Fredrikstad FK på Intility Arena fredag.

Men kort tid etter skulle vertene få sin scoring. Nevnte Magnus Bech Riisnæs drev framover i banen, ladet skuddfoten og dunket til. Ballen gikk pent inn i nettmaskene via venstre stolpe, og dermed var Vålerenga i føringen.

Riki Tomas Alba fikk en gigantisk mulighet til å utligne kort tid etter hvilen, men alene mot Magnus Sjøeng i VIF-buret avsluttet han svakt utenfor.

Nesten VIF-scoring for Vitinho

Mohamed Ofkir var nær 2-0 kort tid etter Alba-missen, men forsøket hans ble avverget på streken fra bortelaget.

Så kom Vitinho inn for Torgeir Børven, og spissen scoret nesten på direkten etter et innlegg fra Mohamed Ofkir. Men 19-åringen rakk akkurat ikke fram til ballen. Kort tid etter ble det nok en nesten-scoring for brassen da han ble spilt fri på bakerste stolpe, men en FFK-forsvarer fikk klarert ballen på vei mot mål.

– Jeg er veldig glad for å ha fått mine første minutter i Vålerenga-trøya, og synes det gikk ganske greit. Det var synd å ikke få min første scoring samtidig, men jeg håper å bidra med mål i kampene som kommer, sier Vitinho til Dagsavisen.

Brasilianske Vitinho (19) fikk sin Vålerenga-debut i treningskampen mot Fredrikstad på Intility Arena fredag.

Magnus Bech Riisnæs fikk nesten sin andre nettkjenning for dagen kvarteret før slutt, men midtbanespillerens avslutning fra gyllen posisjon inne i FFK-boksen gikk svakt over.

Mange bytter stykket opp resten av omgangen, og matchen ebbet ut i ettmålsseier for hjemmelaget.

– Det ble en fin match. Det var et veldig defensivt Fredrikstad som la seg i 5-4-1, men det er det en del lag som kommer til å gjøre i Eliteserien. Det er vanskelig, men fin trening. FFK har omtrent ikke sluppet inn mål i sine treningskamper heller, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo (t.h.) på sidelinjen under matchen mot Fredrikstad.

---

Fotball, treningskamp menn

Vålerenga – Fredrikstad FK 1-0 (1-0)

Intility Arena, 300 tilskuere

Mål: 1-0 Magnus Bech Riisnæs (41)

Gult kort: Fredrik Oldrup Jensen, Vålerenga. Mikail Maden og Julius Magnusson, Fredrikstad.

Dommer: Ola Hobber Nilsen

Vålerenga (4-3-3): Magnus Sjøeng – Vegar Eggen Hedenstad, Fredrik Oldrup Jensen, Aaron Kiil Olsen (Aleksander Hammer Kjelsen fra 60.), Leonard Zuta – Petter Strand (Omar Bully fra 77.), Odin Thiago Holm, Henrik Bjørdal (Magnus Bech Riisnæs fra 4.) – Mohamed Ofkir, Torgeir Børven (Vitinho fra 60.), Jacob Dicko Eng (Daniel Håkans fra 77.)

---

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Nyeste fra Dagsavisen.no: