Trikkeligaen

VIF-spissen om Vitinho: – Det er jo sexy med en brasilianer

Torgeir Børven (31) ønsker konkurransen fra Vitinho (19) velkommen i Vålerenga. Veteranen ser fram til å se hva den brasilianske spissen har å by på.

MARBELLA (Dagsavisen): Kun detaljer og en medisinsk test gjenstår før Vitinho formelt er Vålerenga-spiller. Som Dagsavisen har omtalt tidligere, dreier det seg om en låneavtale med storklubben Palmeiras. Men Vålerenga har også opsjon på kjøp.

Den brasilianske spissen Vitinho ankom Vålerengas spillerhotell onsdag kveld.

Henrik Udahl forsvant til HamKam før jul, men Vitinho-avtalen gjør at spissveteranen Børven har fått seg en ny konkurrent.

– Etter alle solemerker har Vålerenga fått seg en brasiliansk spiss. Frykter du konkurranse fra Vitinho på topp?

– Han er vel hentet til Vålerenga som spiss og kant. Og han er vel hentet for å spille, regner jeg med. Så får vi se hvordan det går, sier en smilende Børven til Dagsavisen.

Se vårt intervju med Børven i vinduet under.

Les alt om Vålerenga i Marbella her!

Gleder seg til å se Vitinho i aksjon

– Hva tror du om den duellen?

– Det er jo litt «sexy» med en brasilianer i norsk fotball, så jeg er spent selv. Jeg gleder meg til å få ham inn og se hva han kan bidra med, sier 31-åringen.

Dag-Eilev Fagermo sier til Dagsavisen at Vitinho i utgangspunktet vil brukes som spiss, selv om han også kan bekle en kantrolle.

– Men først må han bli helt klar (for VIF). Så må vi se på treningene. Han har vel spilt kamper i januar, så han kan ikke være så langt unna formen. Men han må lære seg vår måte å spille på. Og hvis han blir klar, så må vi integrere ham raskt, sier Vålerenga-treneren.

Fredag presset Torgeir Børven fram et selvmål i 2-0-triumfen mot Moss i treningskampen i Marbella. Lørdag reiser han og lagkameratene hjem til Oslo igjen.

– Min egen form er stigende, men jeg er litt «tung». Det er muskler, heldigvis. Men jeg kjenner meg litt tyngre enn jeg er vant til. Det begynner å gå riktig vei, men skulle helst sett at jeg var enda litt piggere formmessig, beretter Børven.

Minst ti mål for Vålerenga i 2023

– Hvordan skal du prikke inn toppformen til seriestart?

– Enten må jeg spise mindre, eller trene enda mer. Jeg får høre med «Moa» (Mohammad Dajani, fysisk trener) hva som er vinneroppskriften.

– Hva er ditt personlige mål for 2023?

– Det samme som i 2019. Femten målpoeng, og minst ti mål. Jeg starter der, så får vi se, sier en smilende Børven.

Torgeir Børven var sentral da Vålerenga tok ledelsen mot Moss i Marbella fredag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:


Mer fra Dagsavisen