Trikkeligaen

Skeids Romsaas til Tromsø: – Kaos i hodet mitt!

Skeids Jakob Napoleon Romsaas skal spille i Eliteserien for Tromsø. Det var ikke noe enkelt valg.

18-åringen er klar for Tromsø når den medisinske testen er gjennomført. Det regner man med er en formalitet tross den kneskaden han fikk i treningskampen mot Frigg for drøyt tre uker siden.

– Opptreningen går veldig bra og jeg føler jeg ligger foran skjema allerede. Det er gjort en god jobb her og nå skal Tromsøs medisinske team overta, sier Romsaas til Dagsavisen.

Lett valg til slutt

Det er første gang Romsaas bytter klubb. Kjøp og salg og forhandlinger er han ikke vant til. Det har preget ham. Han har spilt i Skeid siden barndommen.

– Hvor vanskelig var dette valget?

– Det var noen dager med mye kaos i hodet mitt og når TIL måtte ha et svar ble det først nei! Når jeg endelig var klar til å ta valget var det ikke vanskelig, men bare glede.

– Var det andre klubber i bildet?

– Ja, det var noen andre som både tilbø mer penger og spiller på et høyere nivå, men Tromsø passer meg perfekt nå, sier Romsaas, som hadde noen nesten søvnløse netter mens dette pågikk.

Ifølge TV 2 kom Bodø/Glimt på banen i sluttfasen.

Skeids trener Gard Holme har også fartstid i Tromsø i sin tidlige fase av trenerkarrieren. Det er den tidligere toppspilleren Andre Schei Lindbæk som er Romsaas agent.

Romsaas vet ikke når han reiser nordover ennå. Han skal gjennomføre den medisinske testen i Oslo og må ordne med praktiske ting rundt sin skolegang.

Skeid er fornøyd

Skeids daglige leder, og i denne sammenheng sportssjef, Daniel Holmeide Strand bekrefter at klubbene er blitt enige om overgangen.

– Det er en honnør til arbeidet som blir gjort i Skeid når vi selger spillere til Eliteserien. Forrige gang det skjedde var i 2018 (Sulayman Bojang til Sarpsborg 08). Han er nå tilbake i Skeid.

– Blir dette det mest innbringende salget i Skeids historie?

– Det tror jeg ikke, justert for inflasjon var nok Daniel Braaten til Rosenborg i 2004 større. Men dette er fine midler som kommer klubbdriften til gode, sier Skeids daglige leder.

Måtte dekke gjeld

For slik har det ikke vært tidligere. Inntektene fra overgangene til Daniel Braaten (til RBK), Daniel Fredheim Holm og Moa Abdellaoue (til VIF) i 2004, gikk med for å dekke gjeld til investorer.

Skeid som klubb ble bare sportslig svekket, men med litt mindre gjeld.

Daniel Braaten gikk for om lag 2,5 millioner kroner sommeren 2004, rett før kontrakten hans gikk ut med Skeid. Året før var han prissatt til om lag 6 millioner da han blant annet var på prøvespill i Frankrike. Siden har det dryppet litt på Skeid da alle disse tre spillerne ble videresolgt. (Braaten til Touluse, Moa til Hannover og Fredheim Holm til Aalborg og Rosenborg).

Nå er det økonomiske bildet annerledes. Og Skeid har også sikret seg rettigheter hvis Napoleon Romsaas blir solgt fra Tromsø, der han nå får en avtale fram til sommeren 2026.

Et planlagt salg

Dermed har Skeid mistet fjorårets kaptein Fredrik Berglie til Sandefjord (kontrakten hans med Skeid gikk ut) og et av klubbens største talenter til Tromsø.

– Skal Skeid nå hente inn erstatter?

– Vi har vært klar over siden i fjor høst at Jakob kunne bli solgt og vårt konsept er å utvikle nye talenter. Det skal vi klare, sier Daniel Holmeide Strand.

Skeid har blant andre Andreas Stensrud fra Vålerenga på prøvespill, om han eller flere prøvespillere blir med videre avklares før laget reiser på treningsleir til Tyrkia i neste uke.

Deretter vil man se an om det må gjøres mer med spillerlogistikken.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

Jakob Napoleon Romsaas

Født: 16. mai 2004 i Oslo.

Oppvokst på Torshov, spilt fotball i Skeid siden barndommen.

Har 42 kamper og 10 mål for Skeids A-lag.

U18-landskamper 2 (i 2022)

Navnet Napoleon har han arvet fra sin tippoldefar og tipptippoldefar som familien valgte å gi nytt liv.

Aktuell: Spiller for Tromsø i Eliteserien fra 2023.

---

Mer fra Dagsavisen