Trikkeligaen

Tror Sahraoui kan skape gnisten Heerenveen trenger: – Nødt til å ta sjansen på ham

Osame Sahraoui kan tilføre sårt tiltrengt tempo og målpoeng i Heerenveen, tror klubben og journalister som følger den. Den tidligere Vålerenga-spilleren debuterte i Eredivisie i helgen.

– Osame har forklart at det var alt annet enn tilfeldig at han valgte oss som sin neste klubb. Han er en begavet fotballspiller som kan utvikle seg veldig bra her. Han er en teknisk god spiller. Jeg tror fansen har gledet seg til å se ham i aksjon, sier Heerenveen-sportssjef Ferry de Haan til avisen Leeuwarder Courant.

21-åringen ble nylig solgt fra Vålerenga for det som skal være en totalramme på i underkant av 20 millioner kroner. Sahraoui debuterte med 20 minutter som innbytter da Heerenveen tapte 0-1 borte mot Utrecht i serien lørdag.

– Takk for utrolig støtte, Heerenveen-fans. Jeg kan nesten ikke vente på å møte dere alle hjemme på Abe Lenstra Stadion, skrev Sahraoui på Twitter etter kampen.

Sarr-faktoren

– Selv om prisene har blitt blåst opp på det norske markedet, er klubber som Heerenveen nødt til å ta en sjanse på spillere som Sahraoui. Heerenveen har en historie med å hente spillere fra skandinavisk fotball, utvikle dem og selge dem videre med fortjeneste. Nå trengte de en kreativ spiller som kan tilføre en gnist, sier Michael Statham til Dagsavisen.

Han dekker nederlandsk fotball for nettstedet Football Oranje, og har også hatt oppdrag for BBC og Sky Sports.

Statham tror målpoeng, som tidvis har vært et problem for Sahraoui i VIF, vil kunne løse seg i Eredivisie.

– Jeg tror målene vil komme. Det var det samme med Amin Sarr i sin tid, poengterer han.

Vålerenga hentet erstatter

Salget av Sarr, som nylig ble hentet av franske Lyon for 12 millioner euro, var grunnen til at Heerenveen hentet inn Sahraoui, noe Leeuwarder Courant-journalist Sander de Vries forklarte til Dagsavisen nylig.

Også Dagblad van het Noorden-journalist Frank Molema peker på Sarr-faktoren.

– Heerenveen solgte nylig Sarr, og på grunn av det mistet de en dynamisk spiller med mye fart. Sarr var dessuten en målfarlig spiller. Nå har de egentlig kun Sydney van Hooijdonk, sønn av Pierre van Hooijdonk, å lene seg på. Han er en god avslutter, veldig sterk og god på hodet, men han mangler fart. Jeg tror det er en av grunnene til at Sahraoui er hentet inn. De trengte en spiller med mer fart i frontleddet, sier Molema til Dagsavisen.

Vålerenga har allerede hentet inn en erstatter for Sahraoui. Lørdag bekreftet nemlig VIF at finske Daniel Håkans kommer inn fra Jerv.


Nyeste fra Dagsavisen.no: