Trikkeligaen

Grorud starter kvinnesatsing i fotball

Grorud vil bygge opp en seniorsatsing i kvinnefotball. Ved hjelp av naboklubben.

Grorud Idrettslag har ikke hatt noe satsing på kvinnefotballen til nå, annet enn noen ufullstendige årganger i yngre årsklasser.

Nå går de inn i et samarbeid med breddeklubben Høybråten og Stovner om en satsing på seniornivå og vil etter hvert overta deres plass i 3. divisjon.

Det vil si, laget vil i år også hete Høybråten og Stovner før laget endrer navn til Grorud i 2024. Men alle årets treninger og kamper vil foregå på Grorud.

Blir Grorud i 2024

– Dette har gått veldig fort, men med våre strategiske målsettinger var det egentlig bare å kaste seg rundt sier daglig leder i Grorud IL, Mats Thyli til klubbens hjemmeside.

– Vi spiller som sammensatt lag i 2023, så er tanken at Grorud skal overta plassrettighetene i 2024, sier han.

Høybråten og Stovner har sammen med Grei vært det ledende laget i kvinnefotballen i Groruddalen, men H/S velger nå å prioritere breddesatsingen. Derfor tok de kontakt med Grorud for kort tid siden.

-Vi gleder oss til å følge egne og nye spiller videre i dette samarbeidet, og ser fram til godt toppfotballtilbud også til jentene i Groruddalen, sier leder i HSIL Fotball, Håvard Braserudhaget.

Det handler om prioritering av egne ressurser.

Stor-Oslo er kraftsenteret

Seriestart for 3. divisjon er allerede 26. mars, det er mye som må på plass før seriestarten borte mot Lillehammer.

– Vi må på kort tid få på plass en fulltallig spillertropp, trenere og støtteapparat og komme i gang med trening allerede til uka, sier Mats Thyli.

Kraftsenteret i norsk kvinnefotball er i Stor-Oslo. I årets Toppserie er det tre lag: Vålerenga, Lyn og Røa, med LSK Kvinner og Stabæk i nabolaget.

Øvrevoll Hosle spilte kvalifisering om opprykk i år, Kolbotn og Grei er i 1. divisjon, Frigg og KFUM Oslo i 2. divisjon og Høybråten og Stovner og Skeid i 3. divisjon.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen