Trikkeligaen

Bekreftet: Kapteinen tapt for Skeid – får eliteseriedrømmen oppfylt

Fredag bekreftet Sandefjord at de har signert tidligere Skeid-kaptein Fredrik Berglie.

Gjennom flere saker både i vinter og før forrige sesong, har Dagsavisen skrevet om den store interessen for Skeids solide midtstopper Fredrik Berglie. 25-åringen har vært en bauta i midtforsvaret på Nordre Åsen, men nå ligger alt til rette for at han skal få lov til å prøve seg i Eliteserien.

Fredag bekrefter Sandefjord signeringen på sin nettside, og skriver at han har signert på en toårskontrakt som Dagsavisen meldte om torsdag.

– Jeg er veldig glad på Fredriks vegne. Han har blitt en ekte Skeidgutt, og levert solid for oss gjennom mange år nå. Jeg ønsker han alt det beste og at han får prøvd seg i Eliteserien vet jeg har vært et viktig mål som har motivert han mye, så det unner vi han, sier daglig leder Daniel Holmeide Strand til Dagsavisen etter at overgangen ble bekreftet.

Berglie kom til Skeid fra Halsen i 2019, og har rukket å spille 92 kamper og vært en av de viktigste spillerne på Skeids reise tilbake til OBOS-ligaen.

Skeid har forøvrig allerede erstattet Berglie med Fredrik Flo, som ble klar for klubben i desember. Han ble hentet fra nettopp Sandefjord, der Berglie nå blir lagkamerat med tidligere KFUM Oslo-stopper Jesper Taaje.

– Jeg ser at jeg må lande på en konklusjon snart, det vil være det beste både for meg og for klubben. Men det er vanskelig. Jeg har ambisjoner om å spille i Eliteserien og det er interesse. Men jeg er her og ønsker fortsatt å bo i Oslo, sa den opprinnelige Larvik-gutten da Dagsavisen snakket med han på Skeid-trening forrige uke.

TV2 var først ute med å melde at en overgang til Sandefjord nærmet seg.
Nyeste fra Dagsavisen.no: