Trikkeligaen

Vålerenga-talentet kan forsvinne: – Han må dra videre

Mathias Emilsen (19) ser på mulighetene for å forlate VIF og Valle. Midtbanemannen har ikke fått spilletiden han ønsket seg på A-laget.

Emilsen-agent Jørgen Ingebrigtsen – tidligere sportssjef i Vålerenga – tror ting kan skje rundt 19-åringen i løpet av kort tid. Emilsens kontrakt på Valle går ut etter 2023-sesongen.

– Mathias må dra videre. Han er omtrent den eneste som ikke har fått muligheten til å vise seg fram (på A-laget i Vålerenga, journ.anm.). Han er nødt til å komme et sted der han blir satt pris på, satset på og får muligheter. 2. divisjon er ikke en arena for ham mer nå, sier Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– Jeg håper at vi har en løsning om ikke så lenge, legger han til.

Interesse fra Norge og utlandet

Ingebrigtsen sier dialogen er åpen mellom Emilsen og VIF.

– Det er ikke så lenge siden vi snakket om dette, sier harstadværingen.

Agenten roser Emilsen, som mandag dro på treningsleir til Marbella med Vålerenga, for måten han har håndtert situasjonen på.

– Det har gått veldig bra. Han står på og trener godt, sier Ingebrigtsen.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen på Vålerengas treningsfelt i Portugal.

Dagsavisen kjenner til at det er interesse rundt Emilsen fra både norske og utenlandske klubber. I høst skrev Dagsavisen om interesse fra blant annet nederlandske klubber, samt Start og Kongsvinger i Norge. Emilsens gode prestasjoner på aldersbestemte landslag har sørget for flere beilere.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hvor interessen kommer fra. Men det er positive ting fra flere hold. Men vi er nødt til å treffe på klubbvalget, sier Ingebrigtsen.

Vålerenga svarer

Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson, Ingebrigtsens etterfølger på Valle, er på reise i utlandet. Men Jonsson er blitt forelagt agentens utspill om at Emilsen vil vekk, og at det er flere interessenter.

– Hvis det er konkret interesse, forventer jeg at det blir formidlet til meg. Det har ikke kommet noen henvendelser på Mathias. Alle spillere i norsk fotball er til salgs, men vi har per nå få hoder og ingen stress med å selge spillere, skriver Jonsson i en SMS til Dagsavisen tirsdag.

– Vi får se litt hvordan vinteren blir for Mathias, sa Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen om Emilsen før laget reiste til Spania.

I 2022 ble det bare én VIF-kamp i Eliteserien for Emilsen. Han fikk åtte minutter som innbytter i 1-5-tapet borte mot Bodø/Glimt.

Vålerengas sportssjef Joachim Jonsson (til venstre), og Dag-Eilev Fagermo tror begge at Osame Sahraoui ikke er VIF-spiller når eliteserien sparkes i gang.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nyeste fra Dagsavisen.no: