Trikkeligaen

Oslolagene lader opp til 2023: – Hadde Grorud og Lyn på ønskelista

Før helgen kom oppsettet for avdelingene i 2. og 3. divisjon kommende sesong. Vi ringte rundt for reaksjoner hos klubbene.

I 2. divisjon er alle lag fra Oslo utenom Ullern plassert i avdeling 1. Der spiller Lyn, Kjelsås, Grorud, Vålerenga 2, Arendal, Aalesund 2, Brattvåg, Egersund, Fløy Flekkerøy, Fram, Notodden, Træff, Vard Haugesund og Ørn Horten.

Kjelsås-trener Eivind Kampen sier følgende om «Oslo-avdelingen» i 2. divisjon.

– I november er det veldig tidlig å mene så mye om avdelingene. Først må man se hvilke satsinger som kommer. Men førsteinntrykket mitt er at vi kanskje har havnet i den tøffeste avdelingen, sier han til Dagsavisen.

– Men det blir gøy med oslooppgjørene. Det er vel bare Ullern som ikke er der. Det er litt synd at man ikke fikk samlet alle, fortsetter Kjelsås-treneren.

– Hvilke oppgjør ser du mest fram til?

– Jeg hadde Grorud og Lyn på ønskelisten. Vi har hatt veldig kule og intense kamper mot Grorud tidligere. Og Lyn er jo Lyn. Det blir litt ekstra ramme med dem, sier Kampen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Spår sterk avdeling

Trenerkollega Jonas Rygg i Grorud spår en tøff pulje.

– Man kan ikke velge avdeling eller motstandere, men må ta det som blir satt opp. Så er det en konkurransedyktig avdeling vi har havnet i, ingen tvil. Det er flere lag som har vært i toppen av Postnord-ligaen, og som har luktet på opprykk. Jeg vil kanskje sette den som den sterkeste avdelingen. Det har noe med at vi er der også, sier Grorud-treneren til Dagsavisen.

– Ser man på det fra sesongen i fjor, så er det ikke tvil om at Arendal nok er den største favoritten. Jeg tenker ikke så mye på hvor andre rangerer oss, men vi skal også være konkurransedyktige i denne avdelingen, fortsetter han.

Grorud-trener Jonas Rygg i pressesonen etter firemålstapet mot Stabæk søndag.

Han tenker at lokaloppgjørene i Oslo vil skape ekstra oppmerksomhet, noe som kan gi uforutsigbare kampbilder.

– Kampen mot Lyn blir gøy. Det blir morsommere å møte dem enn VIF 2, for eksempel. Samtidig vet vi jo ikke hvordan lagene vil se ut. Det blir spennende å se hvor lagene står rett før sesongstart, sier Rygg.

Sportssjef Glenn Hartmann i Lyn gleder seg til ballen ruller igjen.

– En tøff og morsom avdeling med mange sterke lag. Vi skal virkelig få testet oss, men det er også det vi ser fram mot, skriver han i en SMS til Dagsavisen.

– Dette er den tøffeste sportslige avdelingen av de to avdelingene i PostNord. Det blir spennende. Jeg ser på det som utfordrende og utviklende for oss som klubb. Vi får møte flere gode lag som det blir morsomt å bryne seg på. Jeg er positiv og gleder meg, sier trener Jan Halvor Halvorsen til klubbens hjemmesider.

Fersk Ullern-trener

I avdeling 2 skal Ullern opp mot Alta, Brann 2, Bærum, Gjøvik-Lyn, Junkeren, Kvik Halden, Levanger, Sotra, Stjørdals-Blink, Strømmen, Strømsgodset 2, Tromsdalen og Ullensaker/Kisa.

Stian Børven, Ullerns nye trener, har følgende betraktninger om avdeling 2:

– For min del er det mange nye lag å sette seg inn i, så jeg skal ikke uttale meg for mye om avdelingen nå. Men Ull/Kisa og Levanger, som var helt i toppen i fjor, kan jo peke seg ut i tetstriden. Så er det ganske jevnt bak der.

Lokomotiv-trener Stian Børven følger med.

Mens flere oslolag er samlet i avdeling 1, er Ullern ensom svale i så måte i sin avdeling.

– Det hadde vært gøy med flere lokaloppgjør. Det er andre året på rad at Ullern ikke er i en Oslo-avdeling. Det er litt kjedelig, for det ville vært muligheter for flere publikumskamper med de lokaloppgjørene. Så det er et lite minus med oppsettet, uten at man får gjort så mye med det.

Selv er han nettopp i gang med jobben hos sin nye klubb.

– Nå handler det om å bli kjent med spillergruppa. Vi er godt i gang med spillersamtaler. Så skal vi finne ut hvilke brikker man eventuelt trenger å tilføre denne gruppa.

– Kommer du til å «raide» din gamle klubb, Lokomotiv Oslo?

– He-he. Det er ingen planer om det, nei. Ullern 2 skal jo forresten møte Loket i 3. divisjon. Det blir moro.

– For dem som ikke kjenner deg – hvem er du som trener? Hva ønsker du å gjøre i Ullern?

– Jeg ønsker jo å endre litt på spillestilen fra det som tidvis har vært i år. Det var en god prestasjon å holde plassen i 2. divisjon og å rykke opp i forkant. Men på sikt, hvis man skal komme enda høyere, er det ønske om å dominere enda mer, sier Børven.

Loket og Oppsal fornøyd

Også i 3. divisjon ble avdelingene oppsatt fredag, og som ventet ble Oslo-lagene splittet i to avdelinger.

Avdeling 1 ser slik ut: Grorud 2, Lysekloster, Fana, Frigg, Gneist, Lillestrøm 2, Skjetten, Lokomotiv Oslo, Gjelleråsen, Os, Ullern 2, Sandviken, Skedsmo, Stabæk 2.

Arthur Garnes i Lokomotiv Oslo er tilfreds med lagets pulje.

– Vi tenker at det er et fint oppsett. Vi hadde fire turer til Bergen i 2022, og har dermed erfaring med reiseopplegget dit. I 2023 blir det fem turer, med andre ord en ekstra tur. I tillegg er det fint at ni av tretten lag vi møter i 2023 møtte vi ikke i 2022, skriver han i en melding til Dagsavisen.

Her er lagene i avdeling 6: Tromsø 2, Fløya, Mjølner, Skjervøy, Hammerfest, Skeid 2, Skånland, KFUM 2, Nordstrand, Follo, Oppsal, Lørenskog, Sarpsborg 08 2, Asker.

Daglig leder Jørgen Grydeland i Oppsal ble ikke overrasket.

– Det er alltid stor spenning knyttet til oppsettet, men personlig forventet jeg egentlig at det skulle bli akkurat sånn som dette. Vi er heldige som får noen korte turer i Oslo. Samtidig får vi oppleve Norge litt på nytt. Men klart, det er alltid tøft å havne med lag fra nord kontra turer til Bergen, for eksempel, sier Grydeland, og peker på kostnadene med å reise til Nord-Norge.

– Ellers er vi heldige som får Nordstrand på nytt. Det er spennende. Kampene mot Follo og Lørenskog blir også kortreiste, morsomme oppgjør.

Grydeland

Han spår at Asker, Follo og Nordstrand blir å finne i tetstriden.

– De tre bør egentlig gjøre opp i toppen der. Så er det vondt å si, men mitt eget kjære Oppsal har ikke akkurat et favorittstempel med tanke på å gå opp, sier Grydeland, men tror Oppsal kan kjempe blant mange lag bak tettrioen. Grydeland legger til at han tror nyopprykkede Hammerfest nok vil få det tøft.


Nyeste fra Dagsavisen.no: