Trikkeligaen

Hyller VIF-kapteinen: – Går ikke an å erstatte Jonatan

Henrik Bjørdal er full av lovord om klubbkaptein Jonatan Tollås Nation, som legger fotballskoene på hylla.

VALLE (Dagsavisen): Sunnmøringen Bjørdal, som i likhet med Tollås har en fortid i Aalesund, sier det vil merkes i garderoben når kapteinen gir seg.

– Hvor skal jeg begynne. Jonatan har betydd veldig mye fra dag én. Jeg kjente ham jo litt fra før, fra Ålesund. Han er en naturlig kaptein. Han er en fyr som bare er seg selv, og det holder i massevis, både på og utenfor banen. Han har betydd veldig mye for min del, sier Bjørdal til Dagsavisen.

– Hvordan erstatter man spilleren og personligheten Tollås?

– Det er litt synd, da, for jeg tror ikke det går an. Det er et stort tap for klubben både på og utenfor banen. Sånne typer går det ikke an å erstatte. Men vi skal nok klare oss, forsikrer han, og humrer mens han ser bort på kapteinen.

Les alt om Vålerenga her!

Padeltennis med Bjørdal

Tollås er selv klar på at han vil savne mye med Vålerenga-livet.

– Jeg får heldigvis et par uker nå til å nyte den siste tiden med guttene. Og nå mot slutten av en sesong er man gjerne litt lei. Men i januar, når jeg ser spillerne legge ut bilder fra solen i Marbella, da blir jeg nok rimelig misunnelig. Da vil det krible i beina igjen. Den garderobesjargongen og kulturen som er her, vil jeg savne, sier Tollås til Dagsavisen.

– Jeg tror ikke han finner den tonen på et kontor, skyter en humrende Bjørdal inn.

Tollås svarer:

– Jeg ser ikke for meg at jeg får oppleve denne typen sjargong igjen, da. Men jeg får henge meg på og være så mye som mulig med guttene etter treninger neste år.

Jonatan Tollås Nation etter onsdagens Vålerenga-trening.

– Både du og Bjørdal er kjent for å være glad i padel. Skal du lokke Bjørdal mye på padelbanen nå som du har lagt opp?

– Vi har allerede spilt mye padel i år, vi. Så vi kommer til å fortsette med det så lenge dette kneet holder godt nok, gliser Tollås.

– Vi skal til Gran Canaria sammen i desember. Det blir mye padel da, tilføyer Bjørdal.

I vinduet under kan du se Vålerenga-spillerne prøve seg på padelbanen i Portugal i vinter. Saken fortsetter under videoen

Ros fra Fagermo og Jonsson

Jonatan Tollås Nation forteller om mange varme meldinger i innboksen etter at han tirsdag kunngjorde beslutningen om å gi seg som fotballspiller.

– Det har vært overveldende. Veldig rørende, egentlig. Jeg har brukt mye tid på å lese gjennom hver enkelt kommentar og hver melding jeg har fått. Jeg setter utrolig stor pris på alt. Fine meldinger og fine folk, sier han.

– En av de tingene jeg ikke har reflektert så mye over, er hvor mange som bryr seg om meg som spiller. Som setter pris på meg. Det var en vekker for meg i går, da jeg så alle de hyggelige meldingene. Så det er jeg veldig glad for, fortsetter VIF-kapteinen, som sier han har forsonet seg med avgjørelsen om å sette punktum.

Dag-Eilev Fagermo kommer også med mange gode ord om 32-åringen.

– Jeg valgte ham jo som kaptein da jeg kom til VIF. Lederen og personligheten Tollås har vært fantastisk. Han har vært en veldig god kaptein, samtalepartner og bidragsyter, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

– Så ser du litt på spillet hans nå at det er klart, knærne har vært en utfordring. Kroppen må være med, hvis ikke går det utover prestasjonen på eliteserienivå. Jeg tror han har gjort et klokt valg nå. Han skal ha et liv etter fotballen også, tilføyer Fagermo.

Sportssjef Joacim Jonsson føyer seg inn i rekken.

– Tollås er en leder. Bare denne sesongen har han vist storheten som lederskikkelse. Da vi slet en periode tidligere i sesongen, og da hadde Jonatan vært en del på benken også, så tok han hele tiden stort ansvar og sto opp i garderoben. Og det i en periode da han sikkert var litt frustrert over å ikke få spille. Da viste han seg som en leder og kaptein. Det er personen Jonatan som vi kommer til å savne, og spilleren også. Men han har tatt et valg som er fullt forståelig. Fotballen er ikke evigvarende, slik er det bare, sier Jonsson til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nyeste fra Dagsavisen.no: