Trikkeligaen

Kåffa-treneren om 2023: – Ville vært dumt å ikke gjøre det

Skuffelsen mot Kongsvinger til tross – Jørgen Isnes har allerede begynt å tenke på hvor KFUM kan ta steg inn mot neste sesong.

VALLE (Dagsavisen): KFUM røk ut av kvalifiseringsspillet til Eliteserien etter 1-2-tapet mot Kongsvinger på Intility Arena tirsdag, noe trener Isnes beskriver som «fryktelig tungt» overfor Dagsavisen. Etter kampslutt tirsdag pekte han på at både KIL-matchen og slutten av sesongen bar preg av en dalende formkurve for Kåffa-mannskapet.

Nå skal han og resten av klubben se på hva som kan gjøres enda bedre inn mot neste sesong.

– Det har vært litt for mye småtteri med spillergruppa. Spillere som har vært av og på treningsfeltet, som har gjort at treningsdagen ikke har vært optimal. Dét må både trenerteam og enkeltindivider ta inn over seg når vi evaluerer 2022, sier Isnes til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Skal hente nye spillere til KFUM

– Har du allerede begynt å skru hodet mot 2023-oppkjøringen?

– Det ville vært dumt å ikke gjøre det. Det startet vi tidlig med, også med tanke på spillerlogistikk. Vi skal ha nye og friske fjes inn. Det er alltid godt. Kanskje noen også må forlate oss, det får vi se på. Treningskamper for oppkjøringen er stort sett satt, treningsoppholdet på Marbella er nesten også satt, svarer KFUM-treneren.

– Hvor står Kåffa nå? Hadde klubben faktisk vært klar og rustet for spill i Eliteserien ved et eventuelt opprykk?

– Det som er gledelig – og det er derfor jeg også står her som KFUM-trener år etter år – er at vi hele tiden klarer å bygge videre på dette prosjektet. Det kan vi også neste år. Sannsynligvis får vi en fysioterapeut ansatt på hundre prosent, som også vil ta seg av den fysiske treningen. Så kan vi øke budsjettet kanskje litt til, som gjør at vi kan ta nye steg igjen. Og det er ikke nødvendigvis alltid steg i form av en tabellplassering, men du må kjenne at du begynner å nærme deg – og i år var et sånt tilfelle, sier Isnes.

– Vi var tett på andreplassen i Obos-ligaen veldig lenge. Det var et nytt steg for KFUM. Vi kan se tilbake på en bedre sesong poengmessig enn noensinne, men så gikk vi ut av kvaliken nå. Men kvalik er tette og jevne kamper der små marginer avgjør, noe vi kjente på mot Kongsvinger. Men vi har åpenbart noe å bygge videre på her, forklarer han.

Isnes om KFUM-framtiden

– Du er ambisiøs selv. Hvordan ser du per i dag på din egen KFUM-framtid?

– Jeg er KFUM-trener. Jeg har kontrakt, jeg har ambisjoner. Og det går det an å ha i KFUM. Jeg forholder meg til det. Men klart, alle som er i Kåffa har lyst til å ta Kåffa høyere på tabellen og til et høyere nivå. Så ønsker man også personlig å oppleve noe enda større. Så får man se når man velger det, svarer Isnes.

– Spillergruppen her blir ganske lik i 2023. Vi har mange på kontrakt, noe som er gledelig. Vi ser at det er ting å bli bedre på. Men da må vi jobbe knallhardt for å nå toppen av Obos. Det trigger meg, selvfølgelig.

Han er klar på at han og trenerteamet vil løfte spillergruppa etter tirsdagens skuffelse.

– Jeg var veldig påpasselig med å bare ha en kort analyse av matchen i garderoben. Så var jeg veldig kjapp med å hylle spillerne. Man må vite hva KFUM er, og hvordan det er bygd de siste årene. Igjen presterer vi helt oppe i toppen av Obos-ligaen, når kvalik, får gode opplevelser. Det er det ikke mange Obos-lag som får. Jeg skal hylle spillerne helt til vi skal begynne med oppkjøringen. Da må de rette seg helt opp igjen, for da vil det smelle. Vi har ambisjoner, og vi må løfte nivået ganske mye for å nå helt til toppen av Obos, sier Isnes.

KFUM-treneren har en grei oversikt over tiden som venter før 2023-oppkjøringen.

– Vi kommer til å trene ut november, dog med litt færre økter og en del helgefri. Så skal vi kjøre noen fysiske tester, så vi vet hvor guttene er. Så får de fri i desember, og det er vel fortjent. Disse gutta fikk nesten ikke ferie i fjor, sier Isnes.

Nyeste fra Dagsavisen.no: