Trikkeligaen

Derfor valgte Bjella å forlate Ullern: – Stolt av jobben jeg har lagt ned

Etter å ha berget plassen med A-laget og vært delaktig i at rekruttlaget rykket opp, takker Didrik Bjella for seg etter fire år i Ullern for å søke nye utfordringer.

Saken er oppdatert med egne sitater kl. 10.45

Da Didrik Bjella tok over Ullern i 2019 var laget på vei ned i 4. divisjon. Knappe 3,5 år senere har Bjella ikke bare ledet laget opp i PostNord, men også stabilisert laget i divisjonen etter at A-laget holdt seg denne sesongen takket være en solid hjemmeform på CC Vest Arena. Natt til fredag kom imidlertid nyheten om at Bjella og Ullern nå går hver til sitt.

– Da jeg kom til klubben i forkant av 2019 sesongen var A laget to poeng unna nedrykk til 4.divisjon og B-laget bestod av trenere og tidligere pensjonerte Ullernspillere. To og en halv sesong senere er situasjonen til klubbens flaggskip en helt annen. Jeg ser tilbake på fire positive år og er stolt av den jobben jeg og mitt team har lagt ned i Ullern, sier Bjella til klubbens hjemmesider.

Trenerens kontrakt løp ut året, og Ullern skriver at partene ikke klarte å bli enige om en ny samarbeidsavtale.

– For min egen del føler jeg nå at det er et riktig tidspunkt for å se meg om etter nye utfordringer som kan gjenspeile mine ambisjoner som fotballtrener og leder. Jeg vil takke alle i klubben for tilliten og ønsker både trenere, klubben og spillere lykke til videre i fremtiden, sier Bjella som skikker en ekstra takk til assistent Anders Johansson.

Ulikt ambisjonsnivå

Slik utdyper Bjella bakgrunnen for at han nå velger å gi seg i klubben.

– Vi hadde et fjerde møte torsdag for å se om vi kunne bli enige om en ny kontrakt, men vi var litt for langt unna hverandre med tanke på ambisjonsnivå, forventninger og satsing til at det var mulig å bli enige om veien videre. For min egen del går det veldig mye på at jeg føler vi har klart å oppnå det som er mulig å oppnå i Ullern, og at jeg ikke ser at forholdene på kort sikt ligger til rette for å skape så mye mer. Derfor er det bedre å gi seg mens leken er god, forklarer Bjella til Dagsavisen.

Han har styrt Ullern-skuta med en stødig hånd de siste fire årene, men gjort det på 50 prosent ved siden av full jobb. Det gjorde også sitt til at motivasjonen for å kaste seg inn i en ny sesong der målet var å overleve med nebb og klør ikke var der den måtte være.

– Som jeg også sa i pressemeldingen var A-laget på vei ned i 4. divisjon da jeg tok over. På de 2,5 sesongene jeg har vært her, har vi både rykket opp med A-laget og B-laget, og klart å holde oss i 2. divisjon. Vi har også tatt opp elleve unggutter fra egen stall i alderen 15-19 år og utviklet rekruttlaget som nærmest var ikke-eksisterende da jeg kom. Alt dette er gjort på 50 prosent, og det er jeg rimelig godt fornøyd med å ha fått til, men nå ville jeg ha noe mer for å fortsette på den jobben, forteller Bjella.

Diskuterte fulltidskontrakt

I løpet av diskusjonene med klubben den siste tida, har partene også diskutert en fulltidskontrakt for den ambisiøse treneren.

– Problemet med den fulle stillinga var at det ikke bare var rollen som hovedtrener som lå inne i det forslaget, men også mye annet. I tillegg var fulltidslønna ikke stor nok til at jeg fikk det til å gå rundt, og i tillegg skal jobben være interessant nok til at du gir jernet hver eneste dag. Du må ha trua på det du holder på med for å få det til, og uten en ekstra satsing så jeg ikke helt poenget i å kaste meg inn i nok en sesong som vi akkurat har lagt bak oss, sier Bjella.

Han ønsker likevel å takke Ullern for at han har fått lov til å styre A-laget akkurat som han har ønsket i fire år, og at det har hjulpet han i utviklingen som trener.

– Det å sitte i et Ullern-sete og styre ting akkurat som jeg har ønsket å gjøre det er jeg veldig takknemlig for. Jeg har ikke hatt noen begrensinger på spillestil og har fått lov til å styre spillerlogistikken og tatt alle sportslige valgene i min tid her. Det har gitt meg anledning til å teste ut meg selv og mine ideer, og sett at det har fungert bra. Det er ikke alle klubber som hadde gitt den muligheten til en relativt uerfaren trener som jeg var da jeg kom hit fra Lokomotiv Oslo, forteller Bjella.

Klubben takknemlig

Ullern må dermed se seg om etter en ny trener for den kommende sesongen i PostNord-ligaen, men også de er fulle av takknemlighet for jobben Bjella og hans team har gjort de siste fire årene på CC Vest Arena.

– Didrik har siden sin inntreden tilført Ullern alt vi håpet han ville og mer til. Klubben er nå plassert i en god posisjon både på og utenfor banen for å ta nye steg fremover. Vi er svært takknemlige over den formidable innsatsen som har blitt lagt i arbeidet med klubben, sier sportslig leder Magne Aarvik og fortsetter:

– Vi ser tilbake på fire år med utvikling og positive resultater. Vi håper og tror tiden i Ullern også har vært med å utvikle Didrik mot sine langsiktige mål som trener, og ønsker han all lykke til på den ferden, uttaler Aarvik til klubbens nettsted.

Har fått henvendelser – vil vente på rett prosjekt

For Bjellas del vet han ikke helt hvor veien går videre, men sier at han ikke kommer til å kaste seg på første og beste mulighet.

– Jeg ønsker meg til en klubb som kan få til noe mer enn det de er i dag, og selvsagt er en full stilling å foretrekke. Jeg har jobbet fire år med halv stilling nå i Ullern, og det er tungt i lengden. Det må være et spennende prosjekt, der jeg kan få muligheten både til å utvikle klubben, men også meg selv videre. Det trenger ikke nødvendigvis være at jeg tar steget opp i Obosligaen, men kan også være 2. divisjonsklubber som vil kjempe om opprykk, sier Bjella.

Han opplyser at det allerede har kommet noen henvendelser land og strand rundt fra klubber i 2. og 3. divisjon, men at det fortsatt ikke er noe veldig konkret.

– Jeg og kona har akkurat kjøpt oss rekkehus, så det sitter litt langt inne å flytte på seg. Derfor skulle jeg gjerne funnet noe på Østlandet, og aller helst i Oslo. Men her er det litt begrenset med muligheter, da lagene i Obosligaen gjør det såpass bra. Grorud har akkurat fornyet med Jonas Rygg, og Eivind Kampen er nok lenket fast til den Kjelsås-jobben for godt, sier Bjella som er forberedt på å smøre seg med tålmodighet til det riktige tilbudet kommer.

– En fordel med å jobbe 50 prosent i Ullern, er at jeg fortsatt har fulltidsjobben min i NAV. Det gjør at jeg ikke står på bar bakke, og ikke desperat trenger å finne meg en ny trenerjobb. Det blir veldig spennende å se hvilke muligheter som dukker opp, men hvis jeg ikke føler det er rett for meg, så kan jeg fint smøre meg med tålmodighet og vente til at noen får sparken til sommeren jeg, avslutter Bjella og ler.

Nyeste fra Dagsavisen.no: