Trikkeligaen

Vil forlenge med VIF-juvelen: – Vi er i dialog

Osame Sahraouis kontrakt med Vålerenga løper ut etter 2023-sesongen. Det har lenge vært interesse fra utlandet rundt 21-åringen, men VIF ønsker likevel å få på plass en ny avtale med stjernespilleren.

VALLE (Dagsavisen): I sommervinduet kom det inn flere konkrete bud på Sahraoui, og Dagsavisen har tidligere omtalt interessen fra blant annet Nederland, Tyrkia og Tyskland. Spørsmålet har lenge virket å være når, ikke hvis, han skal forlate Valle.

– Vi er i dialog med Osame og hans agent om en ny avtale. Så er det alltid litt «gi og ta» i slike forhandlinger, så vi får se hvor det ender. Men vi ønsker naturligvis å forlenge, sier Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson til Dagsavisen.

– Samtidig har vi vært åpne på at Osame er vårt neste prosjekt ut. Vi er jo en sånn klubb. Når spillere blir gode nok, skal de få muligheten, fortsetter Jonsson.

Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson og trener Dag-Eilev Fagermo.

Les alt om Vålerenga her!

Galatasaray følger fortsatt med

Sahraoui sier følgende til Dagsavisen om kontraktssituasjonen:

– Det får du ta med agenten min. Han styrer det. Jeg fokuserer på det jeg kan gjøre ute på matta.

– Men er det aktuelt å forlenge?

– Ja, men det må være riktig for begge parter. Jeg elsker VIF, og håper det er gjensidig. Da må det bare vises, svarer Sahraoui, som igjen viser til sin agent for ytterligere kontraktsspørsmål.

Sahraoui-agent Mohammed Fellah skriver følgende i en SMS til Dagsavisen:

– Jeg kan bekrefte at vi er i dialog med Vålerenga. Vi får se hva fremtiden bringer. Utover det ønsker jeg ikke å si noe.

– Det har vært mye interesse rundt deg. Er det riktig for din utvikling å bli i VIF, eller å dra videre i vinter?

– Begge deler kan være riktig. Men samtidig har jeg vært her en stund nå. Jeg har vist mine kvaliteter. Men alt kommer til sin tid. Om det blir utlandet nå eller om et år, får vi se. Jeg skal jobbe hardt, lover Osame Sahraoui.

På tampen av sommervinduet forsøkte den tyrkiske storklubben Galatasaray å hente stortalentet.

– Er det fortsatt interesse fra Galatasaray?

– Ja. Vi har ikke hatt noe konkret fra dem nylig, men det er riktig at det er en viss interesse. Om det materialiserer seg, er vanskelig å si. Det er ikke slik at vi har en «hotline» med dem hver dag, sier VIF-sportssjef Jonsson.

– Vil dere «pushe» for et salg hvis det ikke blir en ny avtale, slik at man ikke risikerer at han bare skal ha et halvt år igjen av kontrakten i sommer?

– Det kan naturligvis bli diskutert. Men vi har hele tiden hatt en dialog om at han skal være vårt neste prosjekt ut. Han leverte en vår som var «så där», men så var han fantastisk mot slutten av sommervinduet. Hadde han levert sånn også tidligere, hadde han garantert blitt solgt i sommer, svarer Jonsson, som legger til at økonomi er en viktig faktor i forhandlingene om en ny Sahraoui-kontrakt.

– Det er det jo alltid i slike forhandlinger, påpeker han.

Ettårig forlengelse

Blir det enighet om en ny VIF-kontrakt, ligger det an til en ettårig forlengelse med Sahraoui.

Kantspilleren startet på benken i 3-3-kampen mot Sarpsborg sist.

– Etter at Osame var kjempegod før Lillestrøm-kampen, fikk han den skaden mot Kristiansund. Da fikk han ikke trent på flere uker, og har ikke kommet seg helt opp igjen. Men nå har han trent bra, og er klar til å starte. Han starter sannsynligvis mot Haugesund til helgen, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Vålerengas Osame Sahraoui  under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal Stadion. (3-0)

VIF har ikke lenger mulighet til fjerdeplass og Europa-spill. Likevel skal ikke luften gå ut av ballongen.

– Det er bedre å bli nummer fem enn seks, så vi sikter mot det, sier Fagermo.

– Vi må motivere oss selv til en plass høyest mulig på tabellen. Femteplassen er der å spille for, sier Sahraoui.

Midtstopper Stefan Strandberg er tilbake i trening og blir trolig klar til FKH-kampen. Simen Juklerød og Leonard Zuta sliter dog begge med skader, noe som kan føre til at Petter Strand må vikariere på venstrebacken i søndagens kamp i måkebyen.

PS! Vålerenga har allerede begynt med forberedelsene til 2023-sesongen. Det er nå klart at klubben skal to ganger til Marbella i oppkjøringen – det blir en treningsleir i januar, og en «kampleir» i februar.

Dag-Eilev Fagermo på torsdagens Vålerenga-trening.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!Nyeste fra Dagsavisen.no: