Trikkeligaen

Fagermo om VIF-profilen: – Han har ikke vært i nærheten av seg selv

Vålerenga-treneren forklarer hvorfor Odin Thiago Holm måtte tidlig av i matchen mot Sarpsborg forrige serierunde.

Holm ble tatt av banen etter bare 23 minutters spill i 3-3-kampen mot sarpingene lørdag. 19-åringen har ikke klart å prege Vålerenga-midtbanen de siste kampene.

– Jeg tok ham av mot Sarpsborg fordi vi manglet intensitet. Odin har ikke vært i nærheten av seg selv i det siste. Vi har prøvd å få det opp igjen, men han har ikke greid det helt ennå, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Les alt om Vålerenga her!

VIF-treneren peker på at kurven vil variere for unge spillere.

– Dette må vi på en måte akseptere litt når han nå er i sin første høst i Eliteserien der han spiller fast. Da blir det opp og ned. Så har han hatt litt utfordringer i tillegg, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen, uten å ville utdype dette.

– Avgjørelsen sist gikk på prestasjon. Nå skal vi bygge ham opp igjen. Potensialet er udiskutabelt, men nå er han ikke oppe på sitt beste, tilføyer VIF-treneren.

Odin Thiago Holm ønsket ikke å stille til intervju onsdag.

Fagermo, Holm og resten av Vålerenga gjester FK Haugesund til nest siste serierunde søndag. Der mangler VIF trolig sine to venstrebacker i Leonard Zuta og Simen Juklerød.

– Skadesituasjonen er trøblete. Det har den vært for ofte i år. Det har blitt for lite kontinuitet. Jeg tror vi har hatt noe sånt som åtte-ni stopperpar. Da er det vanskelig å lykkes, påpeker Fagermo, som for øvrig tror Stefan Strandberg er tilbake i spill til FKH-kampen.


Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Nyeste fra Dagsavisen.no: