Trikkeligaen

Lyn vant bunnsluttspillet: 275.000 i bonus

(Lyn - Tromsø 1-1). Prestasjonen var ingen høydare, men ett poeng holdt i massevis for Lyn som ender sesongen på best mulig vis. Vinnere av bunnsluttspillet!

GRORUD (Dagsavisen): Herrelaget rykket opp til 2. divisjon og nå har damelaget også avsluttet sesongen på best mulig vis. Ett poeng mot Tromsø var nok til å vinne bunnsluttspillet. Lyn fikk nemlig hjelp av Kolbotn, ledet av Lyn-mann Tresor Egholm, som slo Arna-Bjørnar.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Det er jo fantastisk deilig at sesongen ender på denne måten. Vi kunne vunnet denne kampen, men gjør den jobben som trengs. Og så får vi den hjelpen vi trenger av Tresor og Kolbotn. Det er kanskje sånn at man får som fortjent, sier trener Tom Stenvoll til Dagsavisen.

Cathinka Tandberg slakter egen innsats, men i dag var ikke prestasjonen det viktigste.

– Vi har sett i år at det er mulig å slå alle lag i dette landet. Det er utrolig deilig at vi ender opp med denne førsteplassen. Det er en enorm kontrast til forrige sesong da vi nesten rykket ned. Vi får litt mer penger i kassa også, det er en fin bonus, sier hun til Dagsavisen.

Gledestårer

Å gå til topps i bunnsluttspillet betyr mye for klubben som har tatt enorme steg denne sesongen.

– Hvis man ser på grunnspillet og sluttspillet i ett så er vi jo der oppe. Vi har spilt oss til et sportslig produkt som er attraktivt for jentene. De elsker å være med på dette, og de fortjener å ende sesongen på dette viset, sier Stenvoll og fortsetter.

– Vi har egentlig fått det akkurat som vi ville. Vi får litt mer penger i kassa (275.000 jour. anm.) Det var lurt av oss å havne i bunnsluttspillet, sier han med glimt i øyet.

Men det er mer enn bare glimt i øyet.

– Jeg er stolt over jobben som blir lagt ned av alle. Det har vært en fantastisk innsats i hele klubben. Og det gjør meg rørt, sier Stenvoll og pusser brillene.

Kamilla Melgård er nominert til prisen for årets gjennombrudd, det spørs om det ikke venter mer heder for dette laget. Tom Stenvoll er nominert til prisen for årets trener …

Rosa sløyfe-aksjonen preget entreen til spillerne på Grorud som for anledningen var Lyns hjemmebane.

Spesiell ramme

Gjennom rosa røyk entret Lyn banen iført rosa drakter for å markere rosa sløyfe-aksjonen, mot brystkreft. Grorud er vanligvis gult og blått, men i dag var det altså farget rosa.

Det er en viktig aksjon de markerer, men dette var jo også en spesielt viktig kamp, for begge lag. Tromsø kjempet for opprykket, mens Lyn visste godt hva som kunne skje i dag, dersom de vant kampen og Arna-Bjørnar snublet mot allerede nedrykksklare Kolbotn. Naturligvis, kanskje, så det likevel ut som en vanlig Lyn-kamp denne sesongen, spesielt i sluttspillet. Lyn hadde mye ball, mens motstanderen la seg lavt.

Vingspillet ble avgjørende også i dag. Kamilla Melgård ble som alltid mye involvert på høyre vingback. Og på den andre siden var det tidligere Lyn-spiller Sofie Tunes som spilte back mot Emilie Closs og Jenny Røsholm Olsen, som ofte vandret ut på kanten.

Historien gjentok seg

Det var Røsholm Olsen som viste muskler, vendte opp og slo inn på tvers av feltet. Ballen gikk forbi Cathinka Tandberg og havnet hos en umarkert Kamilla Melgård som sendte Lyn i ledelsen etter halvspilt førsteomgang. Det var på Lyns første store sjanse i kampen.

Cornelia Fladberg dunket ballen i tverrliggeren noen minutter senere. Defensivt hadde Lyn god kontroll selv om det kom et bra Tromsø-angrep like før pause.

Som i kampene mot Avaldsnes og Røa, også her på Grorud, så slapp Lyn motstanderen inn i kampen igjen etter å ha tatt ledelsen. Emma Granlind utlignet i en periode der Tromsø var best innledningsvis i andreomgang.

Tom Stenvoll jubler over Lyns endelige plassering.

Dette stresset Lyn som slet med å sette spillet. Men det kom etter hvert. Jenny Røsholm Olsen og Emilie Closs kom begge til enorme muligheter, men forsvaret til Tromsø leverte meget bra. Ettersom Avaldsnes ikke ledet mot Røa ville det holde med ett poeng for å ta kvalikplassen.

Avaldsnes slo til slutt Røa på overtid og det sendte Tromsø ut i et panisk forsøk på å score i sluttminuttene. Det ble nemlig lagt til mange minutter på grunn av Edit Machliks benbrudd. Men det endte på bittert vis for Tromsø som er klare for 1. divisjon også neste år, sammen med Kolbotn.

Ett poeng holdt derimot for Lyn ettersom Kolbotn slo Arna-Bjørnar. Da speaker annonserte 3-1-målet til Kolbotn var det stor jubel på tribunen. – Jeg syns vi får den hjelpen vi fortjener, sier Tom Stenvoll.

– Denne sesongen har vært fantastisk. Vi har en ung og sulten gjeng som elsker å spille her. Noe mer kan man ikke be om. Det blir spennende å bygge videre på, avslutter han.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Toppserien kvinner søndag, kvalifiseringssluttspill, 7. og siste runde:

Lyn – Tromsø 1–1 (1–0)

Grorud kunstgressbane.

Mål: 1–0 Kamilla Melgård (21), 1–1 Emma Granlind (51).

Dommer: Cecilie Frøyland, Frøyland.

Gult kort: Cathinka Tandberg, Lyn.

Lyn (3-4-2-1): Sandra Rød Ask – Anna Linnea Palm, Emilie Bølviken (Maria Fink fra 66.), Iselin Sandnes Olsen – Kamilla Melgård (Selma Olderheim fra 66.), Julie Jorde, Cornelia Fladberg, Emilie Closs – Cathinka Tandberg, Kristin Holmen (Anna Aahjem fra 57.) – Jenny Røsholm Olsen.

Tromsø (4-3-3): Malin Gullsvåg – Sofie Tunes, Veronika Sæthre, Vilde Asbøll, Edit Lund Machlik (Marita Olsen fra 79.) – Sandra Simonsen, Naina Inauen, Kathrine Pleym – Emma Granlind (Vilde Bratland fra 78.), Ina Birkelund, Mali Trøan.

Øvrige resultater: Avaldsnes – Røa 2-1, Kolbotn – Arna-Bjørnar 3-1, LSK Kvinner – Åsane 2-0, Lyn – Tromsø 1–1.

---