Ampert da VIF feiret sølvet med poeng i Bergen. Thomsen årets spiller

(Brann - Vålerenga 1-1). Vålerenga fikk ingen optimal oppladning mot Brann før søndagens siste seriekamp i sluttspillet, men gjorde en god figur og fikk med seg ett poeng i årets siste kamp.

For, som nevnt i Dagsavisen sin sak tidligere søndag, fikk ikke Vålerenga-spillerne kommet seg på flyet til Bergen lørdag kveld. Og flere fly gikk ikke etter at kanselleringen var et faktum.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Da måtte VIF-jentene improvisere annen transport, og det ble bussreise over fjellet. Det tok tid også tid ettersom flere tunneler var stengt og laget var ikke framme i Bergen før i 03-tida.

Men en elendig oppladning med en lite søvn og humpete veier over til Bergen i buss til tross – Vålerenga imponerte mot seriemesterne, som fikk sine velfortjente gullmedaljer etter kampen.

Brann farligst i starten

Foran over 1300 tilskuere kom Brann best i gang og skapte et par farligheter innledningsvis, blant annet etter fire minutter, da Tompkins glapp ballen i boksen. Heldigvis for VIF-målvakten slapp hun med skrekken.

Halvspilt 1. omgang var passert da gjestene var farlig frempå, for første gang ordentlig i kampen. Andrine Tomter slo et frispark inn i boks som ble farlig. Ballen traff en Brann-spiller og trillet like utenfor hjemmelagets mål. Det er slettes ikke sikkert om Aurora Mikaelsen hadde vært på den, hvis den hadde gått innenfor stengene.

27 minutter var spilt da Brann skapte omgangens største mulighet. Gudmundsdottir fikk ballen inne i VIF-boksen og klemte til, men Tompkins var godt med på notene.

Fortjent ledelse

Og det var hjemmelaget som tok ledelsen på fortjent vis like før pause. Etter å ha trillet og trillet på VIFs halvdel fant Maria Brochmann Nora Eide Lie. Hun forserte fremover og banket til fra 16–17 meter. Sekunder senere lå ballen limt i krysset bak en utspilt Tompkins.

1–0 var det også til pause, etter omgang som var lite severdig.

Men der 1. omgang var kjedelig, kan man slettes ikke si det samme om den andre. Fem minutter ut i 2. omgang var lagene like langt.

Lekker hælflikk og 1–1

Toppseriens toppscorer Elise Thorsnes slo en fin pasning ut høyre til Janni Thomsen, som tok med seg ballen nedover på høyresiden. Hun fikk til slutt slått inn et perfekt vektet innlegg til Karina Sævik, som på akrobatisk vis med hælen utlignet til 1–1.

Den tidligere Avaldsnes-spilleren feiret med å peke mot Vålerenga-merket, samtidig som hun jublet høylytt. Dermed var lagene like langt.

Så begynte dramatikken. Timen var spilt da Ingrid Stenevik fikk sitt andre gule kort etter at hun smalt inn i Ylinn Tennebø. Kortet var klart, hun hadde et fra før og ble med det sendt i dusjen. Da var VIF en mer.

Janni Thomsen; Vålerenga, kåret til årets beste spiller  i toppseriekamper.

To gule og rødt til Tomter

Det holdt de på å utnytte umiddelbart – etter 62 minutter smalt det i metallet bak Mikalsen. Olaug Tvedten fikk gå og gå før hun skjøt fra rundt 20 meter. Mikalsen hadde ikke sjans, men ble reddet av stolpen.

Men en mer for VIF sin del ble til like mange 20 minutter før slutt. Tomter hang ikke med da Gaupset satte fart, fikk et riktig gult kort og ble vist i dusje. Dermed spilte de 10 mot 10 de siste 20 minuttene.

Det skjedde ikke stort på tampen av oppgjøret som noterte ny publikumsrekord på Stemmemyren. Dermed endte det 1–1 i sesongens siste seriekamp.

Fotballpresident Lise Klaveness delte ut sølvet til Vålerenga og gullet ti Brann.

Brann kan ta dobbelen neste uke. Da venter Stabæk i cupfinalen. Vålerenga sin sesong er over.

PS. Kontraktene til Elise Thorsnes og Dejana Stefanovic går ut etter denne sesongen. VIF ønsker å ha med begge spillerne videre, etter hva vi erfarer.

PS 2. Vålerengas Janni Thomsen ble kåret til Toppseriens beste spiller.